Sport

2015.03.16. 10:55

A kempósok tovább küzdenek

A kempó igen népszerű Bicskén és környékén, a lányok körében is kedvelt harcművészeti sportág. A fiatal Mad Max Dojo egyesülete országos sikereket is maga mögött tudhat, noha öt éve alakultak csupán.

Zsohár Melinda

A címben jelölt küzdés nemcsak a sportra vonatkozik, hanem az egyesület fenntartására is. A Magyar Kempó Szövetség (MKSZ) támogatásával 2009-ben alakult az új kempó klub Bicskén, mostanra huszonöt tagra bővült létszámuk. A csabdi általános iskolában edzenek, szép eredményeket tudnak felmutatni. 2014-ben Tóth Károly Imre nyerte el az MKSZ legeredményesebb fiúversenyzője címet az idén januárban tartott értékelő alkalmával. A klub edzője, az általános iskolás Tóth Károly Imre édesapja, idősebb Tóth Károly pedig a 2014. versenybírája elismerő címet kapta meg a szövetség Mesterek Tanácsa döntése alapján. Az edző legfontosabb célként jelölte meg a kempó-sport utánpótlás nevelését.

A Szövetségi díjátadón balról jobbra Shihan Lovász Gábor (a szövetség alelnöke, technikai vezetője), Tóth Károly Imre és édesapja, edzője, Tóth Károly, 2014. versenybírája

A klub Sensei Szűk Tamás és Börcs Antal vezetésével alakult hat éve, 2011-ben pedig elhunyt a Sensei az ő tiszteletére vették fel sport-becenevét, a Mad Max-et, azóta így szerepelnek. Tavaly számos versenyen részt vettek, s komoly sikereket értek el. A MOM Sportcsarnokban rendezett XI. Kempó világbajnokságon és Világkupán ketten indultak a klubból, s két arany-, egy ezüst-, és egy bronzéremmel járultak hozzá a magyar kempó válogatott sikeréhez. A Juhász Ferenc Emlékverseny Nyílt Kempó Világkupán az általános iskolás Tóth Károly Imre öt arany-, és egy ezüstéremmel öregbítette a bicskei kempósok hírét nem véletlenül lett év végére a legeredményesebb fiúversenyző. 2014-ben összesen 24 arany, hét ezüst és két bronzérmet szerzett a szövetség versenyein.

A szülők segítségével érték el az eredményeket, hangsúlyozta Tóth Károly edző, hiszen mindent önköltségen fedeztek, külső anyagi támogatás híján. A tatamikat a szövetségtől kapták, de a továbblépéshez, a szükséges felszerelések vásárlásához, a színvonalas működéshez az anyagi erőfeszítéseket is meg kell tenniük. Várják a csatlakozni kívánó gyerekeket, akik nemcsak számítógépen szeretnék megismerni ezt a nagyszerű harcművészetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!