Vanecek duplázott a Rákóczi ellen

2019.09.14. 20:43

A kaposváriak ziccert rontottak, majd azonnal kaptak két gólt

Az újonc kaposvári futballisták látogattak szombat este a Váli-völgybe. A vendégek a mezőnyben nem futballoztak rosszul, ám gólt nem tudtak lőni. A hazaiak viszont kettőt is, ezzel megnyerték az összecsapást.

Horog László

A cseh csatárt, David Vaneceket (j) nem tudták tartani F.: Ifj. Döme L.

A két év alatt két osztályt lépő, az NB I-ben négy vereséggel indító, legutóbb viszont Debrecenben nagy meglepetésre győztes kaposváriak látogattak a hétvégén Felcsútra. A szakmai munka irányítója, az élvonalban két évtizede Fehérváron bemutatkozó csatár, Waltner Róbert nem titkolta, Fejérbe is győzelmi célzattal érkeznek. Persze, pontosan tudta, ugyanúgy bravúr kell a pontok megszerzéséhez, mint a Hajdúságban. A PAFC utolsó két meccsén négy pontot gyűjtött, előbb hazai pályán verték magabiztosan a fontos Európa- liga-összecsapásra készülő, emiatt fakóbb gárdával érkező bajnok FTC-t, majd Zalában szereztek értékesnek mondható, 1-1-es döntetlent. Egyértelműen diadalra készültek a Rákóczi elleni is, bátran kezdtek, Knezevic fejelt fölé, majd a Splitből kölcsönbe nevelőklubjához visszatérő Gyurcsó szögletét a berobbanó Vanecek elől mentették a védők, pánikszerűen. A hátsó alakzatnak a folytatásban is akadt munkája bőven, a felcsútiak gyors szélsőiket dobták játékba, jöttek is a beadások folyamatosan, ám a társak késtek a második hullámban vagy Pogacsics kapus lépett ki jó ütemben. Sós Bence élesen belőtt labdája komoly veszélyt jelentett, Gyurcsó már lőni készült, ám a berepülő Fodor Marcell önfeláldozóan mentett. A vendégek ultrái – félszázan – egyre hangosabban biztatták kedvenceiket, akik nehéz pillanatokat éltek át az első félidő hajrájában.

A cseh csatárt, David Vaneceket (j) nem tudták tartani F.: Ifj. Döme L.

Ám hiába a hazai mezőnyfölény, gólt egyik fél sem szerzett, fordulás után pedig ordító helyzetet hibázott a vendég, a korábbi meccseken is jól futballozó balszélső, ezúttal megbízható Csiki pontos beadását Beliczky ordító helyzetben az üres kapu mellé lőtte. Ez azonnal megbosszulta magát, ráadásul kétszer is, előbb Sós Bence baloldali, egy perccel később Gyurcsó jobboldali beadását a cseh támadó, David Vanecek higgadtan küldte a hálóba. A végjátékban két csereember került helyzetbe, a hazaiaknál Kiss Tamás, a túloldalon Poplatnik veszélyeztetett, de az akciók nem zárultak sikerrel. A PAFC megérdemelt győzelmet aratott. Hornyák Zsolt, a PAFC vezetőedzője: – Fontos volt a második félidő elején, hogy a Kaposvár ziccert hibázott, ugyanis utána két gyors gólt lőttünk. Az ellenfél játékával nem lepett meg minket, nehéz volt megbontani a védelmüket, de sikerült, fontos három pontot szereztünk. Disztl László, a Rákóczi vezetőedzője: – Az első félidőben jól működött a védekezésünk, sajnálom, hogy nem tudtunk gyors kontrákat vezetni. Ezen akartunk változtatni a szünetben. Hatalmas helyzetet hagytunk ki, ami sokkolt bennünket.

JEGYZŐKÖNYV

Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1100 néző, vezette: Farkas Á. (Varga Zs., Márkus)

PAFC: Hegedüs L. – Szolnoki (Spandler, 46.), Meissner, Hadzsiev, Nagy

Zs. – Van Nieff – Urblík, Knezevic (Vlasko, 81.), Sós B. – Vanecek, Gyurcsó

(Kiss T., 75.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Kaposvár: Pogacsics – Fodor M., Hegedűs D., Nagy J. (Nagy K., 56.),

Vachtler – Csiki (Borbély, 79.), Nagy T., Szakály, Nagy R. (Poplatnik, 51.)

– Ádám, Beliczky. Vezetőedző: Disztl László

Gólszerző: David Vanecek (47., 48.)

Sárga lap: Szolnoki (6.), illetve Vachtler (45.), Fodor M. (72.), Nagy T.

(89.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában