Sport

2017.07.16. 16:46

A jövő női teniszcsillaga Fehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Diego SC-Fehérvár Kiskút TK női Szuperligás teniszcsapatának egyik legértékesebb ékköve a 19 éves Udvardy Panna.

Szupkai Gábor

A fiatal játékos már eddig is élete nagy részét a tenisznek áldozta, és ezt bátran kijelenthetjük, hiszen 14 éve fogott először ütőt a kezébe.

- Ötévesen kezdtem Balatonbogláron, és sokáig folyamatosan vidéki klubokban teniszeztem. Egyedül a tavalyi szezont töltöttem Budapesten, de most már a Kiskút játékosa vagyok Székesfehérváron.

Udvardy Panna viszont két éve már egy spanyolországi akadémián fejlődik.

- Mindig gondolkodtam rajta, hogy külföldre kéne menni, mert itt Magyarországon télen nehezen megoldhatóak az edzések. Két éve, mikor Wimbledonban játszottam, felkeresett a Soto Tenisz Akadémiától egy edző, hogy nagyon szeretne velem dolgozni. Most már két éve ott vagyok és egy egész csapat segíti a fejlődésemet.

És hogyan telik egy nap az akadémián?

- Egy hétre előre megvan a program. Fél nyolctól már bemelegítés, és délelőtt, valamint délután is minimum három órát tréningezünk. Ez megy hétfőtől péntekig, szombaton pedig egy lazább edzés vár rám.

Mi jellemzi a fiatal játékos stílusát, miben kell javulni?

- Alapvetően agresszív a játékom amit egyre jobban igyekszem kihasználni a pályán. Még fejben kell sokat fejlődnöm, hogy higgyek magamban, de természetesen még fizikálisan, technikailag és taktikailag is van még mit tanulnom. A végső cél a top tíz lenne, de idén a WTA 300-ba szeretnék bekerülni. Jövőre Grand Slam kvalifikációkon indulnék és két év múlva pedig a főtábla a cél.

Mi sem természetesebb, hogy van olyan, akinek a játéka lenyűgözi.

- Konta Johanna, akire talán az én stílusom is leginkább hasonlít. De amit nagyon tisztelek benne, hogy ő mentálisan nagyon erős.

Udvardy Panna tudja, hogy talán ezen a téren kell a legtöbbet fejlődnie.

- Spanyolországban erre is van ember, aki próbált nekem segíteni a mentális dolgokban. Hogy mit kell tennem a pályán, mikor olyan helyzetbe kerülök, hogy elbizonytalanodom, izgulok, elkezdek kapkodni. Talán ezen a téren fejlődtem a legtöbbet, az önbizalmam is nőtt. De ez egy nagyon nehéz része a játéknak. A tenisz egyéni sport, egyedül kell megoldanod mindent.

És a nagy rangadón szerdán az MTK ellen mit vár?

- Mi vagyunk az esélyesek. Győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!