Sport

2017.06.14. 19:40

A jövő bajnokai a vízen - Utánpótlásban igazi nagyhatalom a velencei egyesület

VELENCE - A VVSI közel 300 versenyzővel rendelkezik a kajak-kenu, evezés és vitorlázás szakágakban. Nem is rosszakkal.

Szupkai Gábor

Angyal Zoltán korábbi kajak-kenu szövetségi kapitány negyedik éve dolgozik a klubnál, amely nem szűkölködik tehetségekben és kiváló eredményekben idén sem.

- Lassan az idény közepe táján tartunk, de az igazán fontos versenyek csak most következnek. Kajak-kenuban viszonylag kezdő gyerekekből áll össze a csapat nagy része. Velük öt edző dolgozik összesen. A legsikeresebb versenyzőnk Petkó András, aki a felnőtt és az U23-as válogatottban is benne van. Ő már évek óta világkupafutamokon indul, és szép eredményeket tud felmutatni. Idén sajnos egy combizomszakadás hátráltatta a felkészülését.

A hétvégén lesz az első felnőtt válogató, reméljük tisztességesen helyt tud állni. Major Ildikó csoportja kölyök és serdülő versenyzőkből tevődik össze, fiúkból-lányokból vegyesen. Közel 40 fős csoport, és közülük már nyolcan korosztályos válogatottak. Javarészt ezek a fiatalok június elején a diákolimpia küzdelmein Sukorón 5 arany-, 4 ezüst-, 3 bronzérmet és egy hatodik helyet szereztek, de nekik most következik majd a vidékbajnokság, majd az országos. Remélem, hogy ebben az esztendőben is hozzák a tavaly elért sikereket.

 

A kajakosok már idén is szépen szerepeltek a versenyeken, és hol van még a vége
Fotó: Molnár Artúr

A kezdőknél a kajakosok 40-en Bodri Éva, a kenusok 30-an Porteleki Zsolt kezei között fejlődhetnek. Célunk az, hogy idén már versenyeken tudjanak indulni, mert olyan szintre fejlődnek. A szabadidős csoportokkal Horgos Lajos foglalkozik. Ők azok, akik nem akarnak versenyezni, de szeretnének megtanulni kajakozni vagy kenuzni.

És ezek csak a kajak-kenusok eredményei, de ott vannak az evezősök is, akiknek szintén van okuk a büszkeségre.

- Az evezősöknél négy edző dolgozik, ezek közül Csankó Tibor tanítványai a legeredményesebbek, akik tavaly már ifi- és U23-as Eb-n vettek részt. Ők idén is szépen szerepelnek, nemzetközi versenyeken indultak és nyertek is. Mogyorósi Márton egy arany- és egy bronzérmet szerzett, míg Illényi Dániel bronzéremmel tért haza a hétvégi 62. Bledi Nemzetközi Regattáról. Nekik is most jön majd a java, hétvégén a vidékbajnokság, július közepén pedig az ob.

Másik sikeres edzőnk Vida Erik, akinek szintén népes, 30 fős a csoportja, a korosztályában Turi Péter révén válogatott versenyző is van. A kezdőkkel itt Csankó Évi Agárdon, Illés László pedig Sukorón dolgozik. Reméljük, 1-2 éven belül az ő versenyzőiknek nevével is fogunk találkozni. Vitorlázásban Agárdon Bozóki Gábor foglalkozik a gyerekekkel, és már ott is vannak reményteljes versenyzők - mondta Angyal Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!