Sport

2014.08.28. 19:20

Fehérvár adott otthont a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége 8. sportnapjának

Székesfehérvár - Csütörtökön a megyeszékhely adott otthont a Bregyó közi sportcentrumban a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) Sportnapjának.

Matók János

A HOSOSZ Sportnap a honvéd sportegyesületek baráti sporttalálkozójának indult 2005-ben, de az elgondolást a gyakorlatban a győzni akarás felül írta, és az egyesületek nemes versengésévé alakult. A 2005-ben életre hívott Honvéd Sportegyesületek Országos Sportnapját első alkalommal a Honvéd Szondi György Sportegyesület rendezte meg Székesfehérvárott. 2006-tól a Sportnap (Budapesten rendezték) egy rangos, egy napba tömörített, közel 20 sportágat felvonultató mini, „katonai olimpia" lett.

Rácz Katalin, a Honvéd Szondi atlétája váltófutás közben. Fotó: Koppán Viktor

A Sportnap fő szervezője az alapításának idén 50. jubileumi évfordulóját ünneplő Honvéd Szondi György Sportegyesület volt, így Székesfehérvár második alkalommal látta vendégül az ország honvéd sportegyesületeit. A versenyközpontja a Bregyó közben lévő felújított, Regionális Atlétikai Centrum volt. A Magyar Honvédség amatőr sportbajnokságán belül atlétika, asztalitenisz, lövészet, tollaslabda, úszó, sakk, és kettlebell versenyen mérték össze tudásukat a résztvevők. Ezen kívül a programban tenisz (egyéni és páros), íjászat, közelharc-kézitusa, grundbirkózás, evezősergometer, strandröplabda, tájékozódási futás, sreetball, teljesítménytúra közül választhatott a 27 Honvéd SE 850 sportolója. De csábító volt a rekreációs program részeként a horgászat, valamint sokakat vonzott a bemutató jellegű petanque és a gyorstollaslabda.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy másodszor is mi rendezhettük meg a sportnapot – mondta Szentes László nyugállományú ezredes, a Honvéd Szondi SE elnöke. – A helyszínt, a körülményeket illetően egyértelműen pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől, a honvédségi elöljáróktól. Rendkívül színvonalasak voltak a versenyek, s mint eddig mindig, összesítésben ismét a mi klubunk, a Honvéd Szondi SE szerezte meg a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!