dunaújvárosi strandfoci

2018.07.08. 19:27

A homokban rúgták a focilabdát

A Szalki-szigeten 29 csapat vetette le cipőjét, s kergette a labdát a homokdűnéken. A strandfoci utánpótlás-bajnokságot a Dunaújvárosi PASE nyerte.

Ferencz Balázs

Hingyi László (b) az FMLSZ elnökségi tagja és a DPASE

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fejér megye számos településéről érkeztek csapatok a dunaújvárosi Szalki-szigetre, ahol a 2007-ben felépített strandlabdarúgó-pályán 29 együttes viaskodott az utánpótlás-bajnoki címért.

– Az MLSZ kiemelt célja az, hogy ne csak az őszi-tavaszi bajnokságokkal, hanem minden évszakban megmozgassuk a legfiatalabb korosztályokat. Télen a futsal, nyáron pedig a strandlabdarúgás segítségével. Tavaly három korosztálynak nyílott lehetősége erre a versenyre Székesfehérvárott – fogalmazott Gelencsér Tibor, az MLSZ Fejér megyei igazgatósága amatőr foci koordinátora.

Hingyi László (b) az FMLSZ elnökségi tagja és a DPASE
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Ezúttal már négyet vártunk és háromszor annyian jelentkeztek, mint az elmúlt esztendőben. A szövetség nagy erőket mozgat meg a labdarúgás fejlődésének érdekében. Ehhez viszont a fiatalok jó hozzáállása is szükséges. Reméljük, hogy a mostaninál egy sikeresebb labdarúgó-társadalom fog felcseperedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában