Sport

2017.08.02. 19:50

A HFL-siker csak egy állomás - Alakulóban a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatának kerete

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatának kerete még kialakulóban, de az edzői garnitúrában máris komoly erősítés történt.

Szupkai Gábor

A tíz évvel ezelőtt alakult csapat története legsikeresebb szezonján van túl, hiszen veretlenül nyerte meg a FEZEN Divízió I-es bajnokságot. A további sikeres szereplés érdekében pedig az edzői stáb új taggal bővül Kovács Sándor személyében, aki a magyar amerikai foci egyik legismertebb alakja. Dr. Cser-Palkovics András polgármester ennek kapcsán is örömét fejezte ki.

- Az emberek igazolták, hogy igény van erre a sportra. Hiszen a felkészülési mérkőzéseken, az idegenbeli meccseken is rengetegen voltak, és ez még csak nem is a legmagasabb osztály. Mikor először felmerült Kovács Sándor leigazolása, először el sem hittem, de nagyon boldog vagyok, hogy játékospályafutása végeztével nálunk kötelezi el magát. Szakemberként is nagyon fontos, és ráadásul rengeteget tett azért, hogy ez a sportág ennyire népszerű legyen. Az, hogy ő itt van, bizonyítja, hogy jó úton járunk.

Kovács Sándor pedig azt is elmondta, miért mondott igent az Enthroners hívására.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője, az új tréner Kovács Sándor és a kiváló játékos, Antonio Roane
Fotó: Molnár Artúr

- Példaértékű, ami Fehérváron folyik, és mindenkinek azt kívánom, hogy egyszer ilyen körülmények között készíthesse fel a csapatát. Semmi mást nem ígérhetek a szurkolóknak, mint hogy az első év pokoli kemény lesz, mindent ki fogok hajtani a fiúkból. Erre garanciát vállalok. Aki fellép a pályára, az mindent ki fog adni magából. Magammal szemben és a játékosaimmal szemben is maximalista vagyok.

Kovács Sándor edző leigazolása mellett két amerikai légiósukkal, Jebrai Regannel és Antonio Roane-nal is szerződést hosszabbítottak, szeptember 23-án pedig komplex toborzónapot tartanak, ahová olyan játékosokat várnak, akik komoly infrastrukturális keretek között folytatnák pályafutásukat. Pál Tibor Kornél vezetőedző pedig a hosszú távú tervekről is beszélt.

- Kovács Sándor fog felelni a védelemért, de még keresünk mellé megfelelő minőségű segítőket. Én mint vezetőedző egyúttal a támadókért is felelek. A csapatnak komoly tervei vannak, pár éven belül szeretnénk Európában is komoly tényezővé válni. Ettől most még messze vagyunk. Ezért is keressük azokat a játékosokat, akik az amerikai focit komolyan veszik. Van egy nagyon jó alapunk, de ezzel a várossal a hátunk mögött nem állhatunk meg ott, hogy megnyertük a HFL-t. Az a célunk, hogy a nézők mindig elégedetten távozzanak
- zárta gondolatait a Fehérvár Enthroners vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!