Sport

2013.04.19. 12:00

Alba Fehérvár: a helyzet élesedik, a tét fokozódik

Az élvonalbeli kosárlabda bajnokság középszakaszának záró fordulójában a felsőház elsősége lesz a tét. Ehhez az Alba Fehérvárnak szombaton 18:30-tól hazai pályán hat ponttal kellene vernie a Szolnokot.

Ferencz Balázs

A kosárlabda NB I felsőházában az utolsó fordulóra maradt a döntés: a honi pontvadászatba csak a középszakaszban bekapcsolódó Szolnoki Olaj, vagy az alapszakasz-győztes Alba Fehérvár várhatja a rájátszást a legelőkelőbb pozícióból. Pont e két együttes „kisdöntőben” határozhat sorsáról, egy remélhetőleg fergeteges mérkőzésen.

Nagy a várakozás, nem is csoda, hiszen az Alba idén már elkapta a Szolnokot, s hazai pályán ismét lehetőség nyílhat a bajnok legyőzésére. Azonban nem elég „csak” nyerni, minimum hatpontos diadalt kell aratniuk a fehérváriaknak. Éppen ezért egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk – mondja Dzunics Braniszlav, az Alba Fehérvár vezetőedzője.

Brandon Wood szerint egy tökéletes játékkal nem lehet gond (Fotó: Fási László)

- A Szolnok még mindig a legerősebb csapat, a legesélyesebb együttes a bajnoki címre, annak ellenére, hogy az utóbbi időben kaptak néhány pofont, az egyiket például tőlünk A legjobb játékosuk Báder, a bajnokság legjobb centere, így játéka természetesen kihat a pillanatnyi erőviszonyokra. De mi ezzel nem foglalkozunk, van motivációnk, elszántak a fiúk. Nincsenek titkok, a jó eredményeket eddig is akkor produkáltuk, amikor nagyon jól védekeztünk, és sokat futottunk.” 

A legutóbbi paksi sikerből Brandon Wood 33 ponttal vette ki részét, az amerikai teljesen biztosra veszi, hogy formáját át tudja menteni az Olaj elleni derbire is.„Úgy érzem, hogy az egész évben jól játszottam eddig, mindig próbálom azt csinálni, amit az edző szeretne tőlem látni. Ha a mi játékunkra koncentrálunk, ha véghez tudjuk vinni a saját védekezésünket és támadásainkat, és nem az ellenfél lépései után rohanunk, akkor nem lehet gond hazai pályán.”

A csapat erejét jelzi, hogy a padról beszállók is rendre hozzá tudnak tenni az Alba eredményességéhez. Akár Supolára, Bódira, Juhosra, vagy akár Lekli Józsefre oszt szerepet a mester, fontos láncszemei egy-egy győzelemnek. „Kiélezett, nagyon jó hangulatú találkozóra számítok, mert szerintem telt ház lesz. – vélekedett Lekli József, aki azt is kimondta, mi kell a diadalhoz.

- Szoros meccs lesz, de szerintem be fogjuk tudni húzni, mert van olyan jó a csapatunk, hogy itthon hat ponttal is megverjük akár a Szolnokot. A sikerhez mindenképpen nagyon jó védekezés, és csapatmunka kell majd.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!