foci

2019.08.28. 22:11

A hatodik diadalt már nem tudták behúzni

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. hatodik fordulójában megszakadt a csákvári győzelmi széria.

Dévai Nándor Csaba

A sárga mezes gyirmótiak magabiztos sikert arattak Fotó: kisalföld.hu

Gyirmót FC Győr–Aqvital FC Csákvár 3-0 (1-0)

Gyirmót, Alcufer Stadion.

V.: Szigetvári (Szent, Varga G.)

Gyirmót: Rusák – Krebsz, Hudák, Széles, Présinger – Tóth B., Vass Á., Nagy P. – Herjeczki, Májer, Hefflero. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csákvár: Markek – Tányé­ros, Pratsler, Nándori, Sipos, Sejben, Deutsch, Mim, Major, Csató, Albert. Vezetőedző: Visinka Ede.

A megfelelő matematikai ismeretek hiányában nehezen megmondható, hogy mennyivel volt nagyobb esély arra, hogy a Csákvár öt győzelemmel indítsa a 2019/2020-as szezont, mint az ötös lottó megnyerésére, de az biztos, hogy Visinka Ede együttese a nehéz sorsolás dacára ország-világot megdöbbentő magabiztossággal gyújtotta be a rakétákat. Így érkeztünk el a hétközi, Gyirmóton vívott mérkőzéshez, ahol az elmúlt évek folyamatos bajnokaspiránsi nyomása alatt talán kissé meghajló csapat fogadta a Fejér megyei alakulatot. Ennek ellenére jól kezdték a találkozót a tabella hátsó traktusában található hazaiak szempontjából, hiszen az eseménytelenül zajló első negyedóra után inkább az ő akaratuk érvényesült a pályán. A 15. percben Nagy Patrik szakadt el védőjétől, és végül Markek Tamás nagy védése kellett ahhoz, hogy egál maradjon az eredmény. A 28. percben egy lendületes kontra végén Herjeczki Kristóf vette célba a csákvári kaput, ám a lövés a ketrec felett hagyta el a játékteret. Egy perccel később Daru Bence révén az első komoly csákvári helyzet is megszületett, de Rusák magabiztosan állt a lábán és bravúrral hárított. A 41. minutumban megszületett az első találat, ekkor Heffler Norbert beadását Májer Milán váltotta gólra, 1-0.

A sárga mezes gyirmótiak magabiztos sikert arattak
Fotó: kisalföld.hu

A félidei hazai előny acélosan tartotta magát, még úgy is, hogy az 51. percben büntetőt ítéltek a Csákvár javára: Prats­ler jobbra helyezett lövését védte Rusák. Meg is bosszulta magát a kihagyott lehetőség, ráadásul kétszeresen: előbb a 75. percben Hudák Dávid fejelt a kapuba, majd hat perccel később Mayer Ádám bólintott a hálóba – mindkétszer Heffler átadását követően, 3-0.

A Csákvár elszenvedte tehát első idei vereségét, ám az első helynek még így sem kell búcsút mondania: egy ponttal még mindig a Szolnokot legyűrő Siófok csapata előtt áll a Visinka-alakulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában