Sport

2014.08.21. 12:03

A győzelem reményében látogat a Puskás Kispestre

Újabb kemény feladat vár a Puskás Akadémia FC csapatára pénteken este Kispesten, a Budapest Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 5. fordulójában. A 19 órakor kezdődő összecsapáson pontot, pontokat kell szereznie a felcsúti gárdának ahhoz, hogy lépést tudjon tartani riválisaival.

Káldor András

A vendéglátók bajnoki rajtja – akárcsak a Puskásé – nem mondható éppen fényesnek, ennek ellenére éppen legutóbb Felcsúton az MTK ellen láthattuk, hogy masszív csapatot hozott össze a piros-feketék olasz szakvezetője Pietro Vierchowod.

Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a felcsútiak Honvéd elleni mérlege egyáltalán nem pozitív, hiszen a fővárosiak tavaly kétszer is nagyarányú győzelmet arattak. Előbb Kispesten győztek 3-0-ra, majd még márciusban, Sóstón a szezon legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el (4-0) a Benczés-csapat. Így tehát egyrészt fűti a visszavágás a felcsútiakat, másrészről, pedig feltétlenül abban kell gondolkodniuk, hogy pontot, netán pontokat lenne jó rabolniuk a Bozsik-stadionból. Benczés Miklós vezetőedző is hasonlóképpen látja. – Természetesen nehéz meccset várok, annál is inkább, mert mindkét csapatnak nagyon nagy szüksége van arra, hogy pontokat szerezzen. Nem felejtettük el, hogy az előző évben bizony két, méretes vereségbe szaladtunk bele ellenük. Arra a feltevésre, hogy a kispesti együttes „mumusa” lenne a gárdának a szakember csak „félig” adott ebben igazat. – Nem így tekintek rájuk, inkább egy újabb esélyt látok abban, hogy kiköszörüljük a csorbát, és javítsunk ezen a statisztikán.

A helyzetek, lehetőségek kihasználása már hosszú hetek óta égető problémája a társaságnak, ha csak egy negyedét abszolválták volna, akkor nagy valószínűséggel nem a tabella 14. helyét foglalnák el, és nem csak két pont lenne a csapat neve mellett. – Fontos, hogy gólokat szerezzünk, bár minden meccsen betaláltunk, kivéve a Debrecen ellen, de emellett az is jelenti a gondot, hogy minden találkozón kapunk is gólt, gólokat. Így történt ez legutóbb is, amikor a Paksot látták vendégül. Akkor a 80. percig jól ment a szekér, aztán elfogyott az összpontosítás, és kiegyenlített az ellenfél. – Sajnos olyan hibát követtünk el, amelyre már korábban is volt példa, én, pedig nagyon nem szeretem a visszaköszönő hibákat. Az edzői stáb sokat dolgozik azon, hogy ezeket kijavítsuk, ennek ellenére egyáltalán nem örülünk annak, hogy sorozatosan előjönnek ezek a problémák. Kispesten igazán a győzelemmel lennék elégedett. – tette hozzá a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!