Sport

2015.03.08. 14:55

Döntetlent játszottak a pólós lányok Egerben, de a dunaújvárosiak megóvták a meccset

Eger - A bajnoki középszakaszban szombaton Egerben szerepelt a Dunaújvárosi Főiskola vízilabda együttese, ahol változatos és feszült meccsen végül 14-14-es döntetlen született. Ám ez még nem hivatalos, mert a DFVE óvást nyújtott be, mivel Gardának tévesen írtak be egy személyi hibát.

Gallai Péter

A vendégeknél hiányzott Kasó Orsolya, valamint a holland Hendrika Slagter.

ZF-Eger-EKF–Dunaújvárosi Főiskola 14–14 (2–4, 5–2, 4–4, 3–4)

Eger: Murphy – Szeredi, Czigány 3, Takács 1, Parkes 2, Miklós R. 5, Ráski 3. Csere: Zajácz, Jenes, Szívós P. Vezetőedző: Kelemen Attila.

DFVE: Barna – Vályi V. 2, Szilágyi 1, Vályi F., Gurisatti 5, Menczinger 3, Horváth B. 2. Csere: Garda 1, Brávik F., Brezovszki, Ziegler, Sinka. Vezetőedző: Mihók Attila

Gól emberelőnyből: 5/10, illetve 4/8.

Gól kettős emberelőnyből: 1/1, illetve –. Gól ötméteresből: 1/1, illetve 3/3.

Garda Krisztina (balra fürdőköpenyben) idő előtti kipontozódása miatt óvott a szakosztály. Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

A meccsen fordulópontokban nem volt hiány, az Eger a második negyedben lőtt zsinórban három gólt, míg a Dunaújváros az utolsó két percben (!)13-11-es hátrány után Szilágyi, Menczinger és Vályi Vanda találatival produkált 3-0-ás szériát, amivel átvette a vezetést. Azonban három másodperccel a végső dudaszó előtt a remeklő Miklós Réka emberelőnyből egyenlített.

A döntetlen azt jelenti, hogy a biztos elődöntőt jelentő második helyért folyó versenyben a DF lépéshátrányba került a Szentessel szemben.

Kelemen Attila: – Gratulálok a csapatomnak, fegyelmezetten, jól játszott. A medencében jobbak voltuk, úgy érzem, meg is nyertük a meccset. Minden a helyén volt, de külső okok miatt ez is kevés volt a győzelemhez.

Mihók Attila: – Kaotikus mérkőzés volt, nem játszottunk jól, az első félidőben fegyelmezetlenek és lassúak voltunk, hátrányunkat csak a találkozó végére tudtuk ledolgozni. A mérkőzést megóvtuk, mivel Garda Krisztinának tévesen írtak be egy személyi hibát, emiatt már a 11. percben kipontozódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!