Sport

2016.09.01. 17:00

A győriekkel vívják az utolsót

Székesfehérvár - Szombaton délután a bajnoki címvédő Győri ETO ellen zárja a felkészülési mérkőzések sorozatát az Alba FKC nagy terveket szövögető, női együttese.

Horog László

A nemzetközi porondra készülő fehérváriak késő délután fogadják a világ egyik legjobb csapatát. A találkozó zártkapus. Egyik fél sem szeretné felfedni kártyáit a riválisok előtt, ezért nézőket nem engednek be a mérkőzésre.

- A két csapat ebben állapodott meg, gyakorló mérkőzés lesz, amelyen kipróbálhatjuk azokat a taktikai variációkat, amelyeket a folytatásban, a tétmeccseken, élesben szeretnénk sikerre vinni - közölte Deli Rita, az Alba Fehérvár KC vezetőedzője.

Pelczéder vezeti a labdát
Fotó: Koppán Viktor

Elmondta, a vendégek elképesztően erősek, az öt, olimpián szerepelt kézilabdázójuk - három norvég és két holland - visszatért az ötkarikás játékokról, s a hírek szerint pályára is lépnek a Verseci úti csarnokban. A koronázó városiak egyetlen, hiányzó láncszeme is megvan, a brazil beállós, Daniela Piedade is megérkezett a hétvégén, hétfőn edzésbe állt, szombaton pedig pályára lép új társaival. A szakvezető elmondta, optimista a szezonkezdést megelőzően, a tervezett munkát elvégezték. Bár akadtak sérültjeik, mindenki felépült, mindössze a térdét fájlaló Tilinger Tamara nem végezhet teljes értékű edzésmunkát, várhatóan a Vistal Gdynia elleni, idegenbeli visszavágóra lesz tökéletes állapotban. Az első, EHF-kupa selejtezőt jövő szombaton, 18 órakor vívják a fehérváriak saját csarnokukban, a visszavágóra szeptember 18-án kerül sor idegenben. A Gdyna erős és egységes gárda, hazai bajnokságában legutóbb bronzérmes, valamint friss kupagyőztes.

Címkék#Alba FKC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!