Sport

2016.11.04. 17:35

A gyenge formában lévő újonc ellen csak a három pont elfogadható

Székesfehérvár - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 15. fordulójában az újonc Gyirmót FC Győr lesz a Videoton vendége a Pancho Arénában.

Szupkai Gábor

A Gyirmót története során első alkalommal szerepel a magyar élvonalban, és érezhető is volt rajtuk a lámpaláz, nagyon gyengén kezdte a szezont a Vidi hétvégi ellenfele. Az első hat fordulóban két pontot szereztek, ráadásul egymás után kétszer négygólos vereséget mért rájuk a DVSC, illetve a Videoton.

Majd varázsütésre megváltozott minden. Merthogy ezután egy ötmeccses széria következett, mely alatt gólt sem kapott a Gyirmót. Ebben az időszakban legyőzte az éllovas Vasast, a diósgyőrieket, majd a sorozat zárásaként a Haladást is.

Viszont a szombathelyi siker után otthon bukott a közvetlen rivális Mezőkövesd ellen, és következő két mérkőzését is elvesztette az MTK-val és a DVSC-vel szemben. Utóbbin ráadásul piros lapot kapott, és ezzel kizárta magát a felcsúti mérkőzésről Présinger Ádám, aki eddig mind a 14 bajnoki meccsen kezdőként lépett pályára.

A gyirmótiak eddig hat pontot gyűjtögettek idegenben. Egy alkalommal győztek a Haladás ideiglenes otthonában, Sopronban 1-0-ra, a másik három pont döntetlenekből jött össze a Mezőkövesd, a Budapest Honvéd és a Paks pályáján.

Danko Lazovicsnak (labdával) az újoncok ellen jól megy, idén már betalált a Gyirmótnak is   Fotó: Molnár Artúr

A sárga-kékek legeredményesebb labdarúgója a Videoton egykori játékosának, Sallói Istvánnak a fia, Sallói Dániel, aki kétszer talált az ellenfelek hálójába. Ebből is kitalálható, hogy a góllövéssel hadilábon áll az újonc. A bajnokságban eddig a legkevesebb gólt a Gyirmót lőtte, 14 forduló alatt mindössze 7-et, ellenben a kapott gólok tekintetében jobban áll mint a Ferencváros, ami bizony megsüvegelendő. Nem véletlen, hogy Pátkai Máté is tudja, nem lesz könnyű feltörni a gyirmótiak védelmét.

- Mikor először játszottunk, viszonylag sima győzelmet arattunk, bár a félidőben még 0-0 volt. Azóta a Gyirmót rengeteget fejlődött, nem kapnak annyi gólt, mint az első fordulókban, jobban összeállt a csapat. Emiatt egy nehezebb mérkőzésre számítok. Persze bízom abbn, hogy a hazai pálya kedvezni fog nekünk, hiszen otthon jóval komfortosabban érezzük magunkat. A bajnokság elején sokkal nyíltabb játékot játszottak, ami nem működött. Majd sokkal stabilabb, biztonságosabb formációra váltottak, ez eredményre vezetett, de remélem, a hétvégén nem fog olajozottan működni az a gépezet, és sikerül majd feltörni a védelmüket, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Henning Berg próbál több felállásban játszani, mindig alkalmazkodunk az aktuális ellenfélhez. Természetesen az adott formációtól függ az én pozícióm és szerepköröm, ez hellyel-közzel hasonló, de a mozgások azért értelemszerűen változnak - mondta a Videoton középpályása.

A mérkőzés szombaton 15.30-kor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában, Andó-Szabó Sándor játékvezető harsány sípszavára.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!