Sport

2009.09.01. 02:28

A Fradinál kezd szerdán az Újváros

Dunaújváros - A Dunaújváros NKKSE női kézilabdacsapata hatalmas fába vágta a fejszéjét: amennyiben sikerül az új felállású együttesnek elérni az 1-8. helyet, az bravúr lesz.

Dunaújvárosi Hírlap

A történet ott kezdődött, hogy három dunaferres játékos, bátran mondhatjuk: a dunaújvárosi és a magyar női kézilabdasport jeles képviselői: Kocsis Erzsébet, Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella valamikor a tavasz végén eldöntötték, mivel az egykor BL-győztes csapat nem tűnhet el a színről, ezért cselekedni fognak. Eleve kisebbfajta csodának számított, hogy el tudtak szakadni az egykori tulajdonosoktól, s hogy egy új formációnak kiharcolták az indulási jogot.

Megmaradt egy tehetséges, de rutintalan fiatal gárda, amely a rájátszásban szükségképpen eljátszotta a pofozógép szerepét. Maradt a szakvezető, Rapatyi Tamás, a gyúró Bába Mihály, s a már említett, kisbabázó rutinos játékosok. És jött az újabb csoda. Gáspár és Ferling - utóbbi a szülés után négy hónappal már edz - hívó szavára igent mondott két egykori válogatott, Nagy Ivett és Balogh Bea. És ide igazolt Jókai Nóra, aki szintén tapasztalt kézilabdás. Ám amíg mindez lezajlott, a többi NB I-es csapat javában a felkészüléssel volt elfoglalva. Az időhiány miatt Rapatyi joggal nyilatkozta többször is: még csak félkész a csapat, az összhang megteremtése eltarthat az ősz végéig.

Úgy látszik tehát, hogy bár valóban hatalmas az a bizonyos fa, de ezek a játékosok bátran, keményen, nagy lelkesedéssel vágják bele fejszéjüket. Ez pedig jó jel. Az viszont már kevésbé az, hogy bár a csapat el tud indulni az NB I-ben, és holnap kezd a Ferencváros otthonában, működésében nem elhanyagolható a bizonytalanság. És máris a csapat anyagi helyzeténél tartunk. Ismerjük jól: az pedig nem megnyugtató. Az első osztály sokba kerül. Kellene tehát egy tehetős segítő, akár egy névadó szponzor. Igaz, a szegénység másokat is gyötör, nem csak a dunaújvárosi csapatot, de ez nem vigasztalja a vezetőket. Csak remélni tudjuk - ismerve a hölgytrió fanatizmusát -, sikerül majd megtalálni a pénzes kérőt , akivel frigyre léphet ez a szimpatikus gárda. Ami megnyugtató, hogy a szakmai stáb az ilyen helyzetekben már alaposan megedződött. A csapat gazdasági válsága ellenére teszi a dolgát. Rapatyi edző még időt kérne a bemutatkozás előtt, de ez nem lehetséges. Egy vegyes összetételű, de még nem teljesen összeszokott együttes ugrik majd holnap fejest a mélyvízbe az FTC pályáján. Persze nem ott kell majd feltétlenül nyerni, hanem a vele egyívású együtteseket, s főképp a hazai csarnokban, kötelező legyőzni. Így a Siófokon kívül a Kiskunhalas, a Veszprém Beton, a Hunnia skalpját feltétlenül meg kell szerezni. Rapatyi Tamás szerint a vezetők, az edzők, a játékosok lelkiismerete tiszta a bajnoki rajt előtt:

- Amit lehetett e rövid idő alatt, megtettük. Sok még a hiányosság a játékunkban, amit a játékosok kötődésével lehet pótolni. A tizenötös keretünkben egyedül Jókai Nóra nem dunaújvárosi, a többiek, a vezetők egytől egyig azok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!