Sport

2006.10.21. 02:29

A fiatalitás volt a távozás oka

Székesfehérvár (mj) - Tegnap két játékos, Schwarcz Zoltán és Vincze Zoltán kölcsönösen szerződést bontott a Fehérvár FC Kft.-vel.

Matók János

- Ne haragudjon, de tartom magamat a megállapodásunkhoz. Csak annyit mondhatok: Gál László közölte az indokot, de az nem publikus. Kedden még visszatérünk Fehérvárra, hiszen akkor fektetjük írásba a szerződés felbontását - tájékoztatott Schwarcz Zoltán, aki még 2003 nyarán, az akkori vezetőedző, Csank János hívó szavára érkezett a Videoton FCF csapatához.

- Szintén köt a megállapodás, így nem óhajtok nyilatkozni. Most csapat nélkül maradtam, de keresem a megoldást, mert szeretnék a lehető leghamarabb időn belül ismét játszani - mondta Vincze Zoltán, aki 2004 nyarától volt az FC Fehérvár futballistája.

A két játékos a délelőtti edzésen, természetesen már nem vett részt. Ott volt viszont a gyakorláson Györök Tamás, akit azt megelőzően Gál László szintén az irodájába invitált. Györök az ott történtekről nem kívánt beszélni, de úgy tudjuk, hogy módosították a szerződését.

S ha már a szerződésekről esik szó, információink szerint Koller Ákos - aki jelenleg is a műtéti beavatkozásra vár - a 2007 nyarán lejáró szerződését, a szóbeli megállapodás alapján, 3 évvel már meghosszabbította a klubbal.

Kérdésünkre Gál László sem óhajtotta bővebben kifejteni Schwarcz és Vincze távozását, mindössze annyit közölt: Fiatalítási folyamat zajlik a piros-kék csapatnál.

- Váratlanul érintett a két játékos távozása, de nincs mese, meg kell oldani a problémát. Remélem, a játékosok függetleníteni tudják magukat az elmúlt napok történéseitől, mert most az kell, hogy győzzünk a Honvéd ellen - mondta Németh Zoltán, aki a ma esti mérkőzésen az FC Fehérvár vezetőedzői teendőit látja el a hazai kispadon.

A piros-kékek Sebők - Csizmadia, Kocsis, Kuttor, Mohl - Bozics, Lattenstein, Dvéri, Farkas - Sitku, Horváth F. tervezett összeállításban kezdenek a Honvéd ellen.

Délután megérkezett a Sóstói Stadionba az FC Fehérvár feltehetően új szakvezetője, Marijan Vlak is. A zágrábi rendszámú autóval vele együtt érkezett segítője, Hrvoje Braovics is, majd azt követően leültek tárgyalni Gál Lászlóval és Disztl Lászlóval, az FC Fehérvár utánpótlás szakágvezetőjével. Később Varga Endre technikai igazgató kíséretében a létesítménnyel is megismerkedtek a horvát szakemberek. Gál arról tájékoztatta lapunkat, hogy még tárgyalnak egymással, de az árulkodó lehet, hogy ma délutánra sajtótájékoztatót hirdettek meg. Kérdésünkre Marijan Vlak csak annyit közölt: amennyiben megállapodnak, úgy sok munkát ígér, valamint stílusos és eredményes csapatot, míg az utánpótlásnál iskolát szeretne építeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!