PAFC-győzelem

2019.10.19. 19:27

A felcsútiak jöttek ki jobban a tűzijátékból

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 9. fordulójában gólgazdag mérkőzésen győzött a Puskás Akadémia FC.

Dévai N. Csaba

Urblík József (labdával) okos gólt szerzett

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 4–2 (2-1)

Pancho Aréna, 1141 néző. V.: Karakó Ferenc (Albert, Horváth R.)

PAFC: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Van Nieff, Urblík (Spandler, 83.) – Gyurcsó, Knezevic (Mebrahtu, 74.), Kiss T. (Sós, 62.) – Vanecek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Paks: Holczer – Osváth, Gévay, Fejes, Szabó J. – Papp K., Windecker – Balogh B. (Kecskés, 64.), Remili, Könyves – Hahn (Fejős, 45.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Aktívan kezdtek a vendégek, az első három percben két szöglettel, és egy mellé szálló Hahn János-fejessel jelentkeztek. A 15. perchez érve már egyértelmű mezőnyfölényt kialakító PAFC mélységi indításokkal és beadásokkal próbálta feltörni a zárt paksi védelmet, ezek azonban rendre pontatlanok voltak. A19. percben aztán érkezett a meglepetés: Thomas Meissner mellett vitte el a labdát könnyedén Könyves Norbert, elrobogott a kapuig, majd kilőtte a hosszú alsót, 0-1. Két percig tartott a paksi öröm, ezúttal a vendégek védelme nyomozta csak a labdát, amit végül Josip Knezevic sarkazott David Vanecek elé, majd ő szépen a kapuba helyezett, 1-1. A gólzáporos első félidő 27. percben kétszer is ellenfélhez passzoltak a Paks védői, Urblík József pedig köszönte szépen, és 16 méterről, senkitől sem zavartatva a kapuba lőtt, megfordítva az eredményt, 2-1. A 38. percben szép támadás végén Nagy Zsolt elé került a labda, akinek 25 méterről eleresztett bombáját védte szépen Holczer Ádám.

Urblík József (labdával) okos gólt szerzett
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A második félidő 5. percéig kellett várni az újabb gólig, egy borzasztó hazaadás és Knezevic lövése után Gyurcsó Ádám elé került a labda, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie, 3-1. Ezzel még nem dőlhetett hátra a felcsúti gárda, hiszen a 60. percben Papp Kristóf két csel után lőtt 16 méterről Hegedüs kapujába, 3-2. A következő támadás során Gyurcsó veszélyeztetett, ám ekkor csupán kapufáig jutott, ám a 76. percben megszületett második gólja: Fejes kiállítása után kapott szabadrúgást a PAFC, Gyurcsó pedig kíméletlenül bevarrta 28 méterről, 4-2. Szombati sikerükkel immáron hat mérkőzés óta veretlenek a felcsútiak, akik jövő héten Kisvárdán vendégeskednek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában