Sport

2009.08.17. 02:29

A felcsúti fiatalok pontot érdemeltek volna

Felcsút - A megújult, megfiatalított felcsúti (székesfehérvári?) csapat az első hazai mérkőzésén éppen a bajnokság egyik legnagyobb esélyese ellen mutatkozhatott be.

Silye Sándor

Felcsút, 400 néző, vezette: Szabó S. (Farkas, Varga)

Felcsút: Tujvel - Szabó T., Bencze, Sifter, Fejes - Kovács T. (Kerékgyártó 46.), Rása (Kocsis 77.), Móri, Máté - Olasz D., Baracskai (Vadász 46.). Vezetőedző: Varga István. Pécs: Hegedüs L. - Nagy J., Racskó, Stark, Szamosi - Nagy O., Horváth A. (Horváth Zs. 46.), Lantos, Kecskés T., Fónai (Cseri 60.) - Lovrancsics (Gyánó 80). Vezetőedző: Botos Antal. - Már van a csapatban Felcsúton nevelkedett fiatal, de azoknak, akik a Puskás Akadámia csapatában kezdték labdarúgóéletüket, még van idejük arra, hogy csapattagok lehessenek. Olyan alkotó munkában vehetek részt, ami a szakember számára a mindent jelentheti, látva a körülményeket. A technikai feladatokkal ismerkedek, de jó itt dolgozni - mondta Hartyáni Gábor, a csapat menedzsere.

- Azt kértem a játékosoktól, hogy merjenek bátran futballozni, és keveset hibázzanak. Ha ez meglesz, megszorongathatjuk a már kész NB I-es kerettel idelátogató Pécset - így Varga István.

- Különös érzés dúl bennem, ifjúságom csapata ellen kell helytállnom a mostaniakkal - vélte a pécsi edző, a volt vidis Lőrincz Antal.

Jó volt látni, hogy az NB II-ben is törődnek a sportág barátaival. Külön szektor volt a törzsszurkolóknak, a lelátó egy másik részén a felirat azt hirdette, hogy az családi szektor, tehát itt a családok szórakoztatása (is) a cél! Az első félidőben kiegyenlített erők küzdelmét láthattuk, 20 percen át több pécsi lehetőséggel, enyhe fölénnyel. Utána a Felcsút irányított, szép megoldásokat mutattak be az ifjak (a keretben 13 játékos képviselte a 21 éven aluliakat), és a vendégkapu előtt pattogott a labda. A végén ismét a pécsiek percei következtek, de gól nem született.

Térfélcsere után a Felcsút játszott veszélyesebben, Olasz D. ragyogó lövését kellett védenie a pécsi hálóőrnek, majd szöglet után Olasz bólintott nagy helyzetben mellé. Felpörögtek az események, mindjárt ezután Horváth Zs. hibázott. A 68. percben furcsa, ajándék 11-eshez jutott a Pécs, Stark lövésébe beleért Tujvel, de 0-1. Két perc múlva Móri szöglete nem érintés nélkül jutott a kapuba, Hegedüs segítette azt beljebb, 1-1. Változatos játékkal telt el a hátrelévő 20 perc, a 87. minutumban egy távoli lövést az addig magabiztos Tujvel Gyánó elé ejtett, a pécsi nem hibázott, 1-2.

Az ifjak - Varga mester kérésnek megfelelően - bátran játszottak, egy nagy hibát vétettek, de ezzel pontot veszítettek. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!