olaszországban

2019.09.10. 18:27

A fehérvári öregfiúk 9. helyen végeztek a kispályás BL-döntőben

Harmadszor rendezték az öregfiúk számára a minifutball BL-finálét, az első két eseményt a szlovéniai Terme Catezben tartották, ezúttal Itália volt a házigazdája a küzdelmeknek.

Horog László

A fehérvári öregfiúk a kilencedik helyen végeztek Fotó: a szerző

Két magyar együttes nevezett, a csepeli 1. FC Corrado, valamint a fehérvári Masterplast HL-LAB gárdája. Előbbiek az elődöntőben büntetőkkel maradtak alul a címvédő orosz együttes ellen, a bronzmeccsen a szlovén Meteorplast verte őket 4-3-ra. A fehérváriak nehéz csoportba kerültek, az elmúlt két kiírás győztesével, a román és az orosz bajnokkal találkoztak. Előbbi gárdával kezdtek, 3-1-ről a végjátékban egyenlítettek, ám a büntetőpárbajban alulmaradtak.

A fehérvári öregfiúk a kilencedik helyen végeztek Fotó: a szerző

A második napon az oroszokkal mérkőztek, az ellenfélnél korábbi világsztár, Alekszander Mosztovoj is szóhoz jutott, valamint társa, Jevgenyin Aldonyin sem volt kispályás profi karrierje derekán. Az oroszok 5-1-re nyertek, a fehérváriak ezzel lemondtak a továbbjutásról szőtt álmaikról, a folytatásban a 9–12. helyért léptek pályára. Nem szenvedtek vereséget, a szlovák riválist 5-1-re, a montenegrói gárdát 4-1-re győzték le. A Fejér megyeieknél a kapuban Tibor Dávid bizonyított, a mezőnyben a komoly, NB I-es rutinnal rendelkező Nagy Lajos, Árki Gábor, Salacz Zoltán, Fehér Attila, Rehák Viktor, valamint Kovács Attila, Csende Imre, Nagyhaju Norbert, Szabó László és Horváth Imre lépett pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában