Sport

2015.12.09. 10:13

A fehérvári öklözők visszafogottan szerepeltek

Az ökölvívók országos bajnokságán öt fehérvári bokszoló viaskodott Hévízen. Szinável Sándor mentette meg a Varkocs BC becsületét.

Ferencz Balázs

Az Elit Országos Bajnokságon a Varkocs Box Club öt öklözőt indított, de – mint ahogy Turós Arnold vezetőedző tájékoztatott – a szerencse már a sorsolásnál elkerülte a fehérvári versenyzőket. A 49 kilogrammos súlycsoportban Horváth Zoltán egy sokszoros magyar bajnok, Eb-bronzérmes bunyóssal, Ungvári Istvánnal kezdett. Horváth elsőéves felnőttként nagyon megszorította ellenfelét de legyőznie egyelőre nem sikerült. 56 kg-ban Kiliti Tamás szintén a magyar bajnoki cím sokszoros birtokosával, Nagy Krisztiánnal nézett farkasszemet a nyitányon, de ő is csak a jó helytállásnak örülhetett.

Szinável Sándor sorozatban a harmadik országos bajnokságán állhatott dobogóra

A 60 kilogrammosok csatájában Márton Balázs a regnáló magyar- és Európa-bajnok Gálos Rolandnak ökölvívónak rángatta meg a bajszát, de a pontozók jobban tisztelték a bajnokot, így Mártonnak már az első körben búcsúznia kellett. Ugyancsak a 60 kilósoknál Szinável Sándor azonban villantott. Begyűjtötte az egyetlen fehérvári érmet, amit nagyon jó és magabiztos ökölvívással szerzett meg. Az elődöntőben őt is Márton legyőzője tudta csak megállítani. Szinável Sándor sorozatban a harmadik országos bajnokságán állhatott dobogóra. A 81 kg-os kategóriában Erdei Balázs, a csapat rangidőse nem tudta felvenni a gyors ritmust fiatalabb ellenfelével, Bugyik Imrével szemben.

75 kg-ban a Vasas igazolt öklözője, de fehérváriként a Varkocs Box Clubban edző Hegyi Barnabás nagy csatában kapott ki a döntőben Harcsa Zoltántól, s lett második.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!