Sport

2017.01.07. 18:54

A fehérvári kosarasok győztek a Mecsekalján

Pécs – A harmadik fogadta az elsőt a férfi kosárlabda bajnokságban, Pécsre látogatott az Alba Fehérvár. A vendégek 77-70-re győztek.

Horog László

Az ősz meglepetéscsapatához látogatott Dzunic Branislav együttese, amely fárasztó, franciaországi kirándulásról tért haza csütörtökön este, pénteken edzett, szombaton pedig útra kelt Baranyába. A házigazdák eddigi öt, hazai bajnokijukat különösebb gond nélkül hozták, bár vezetőedzőjük, a Fehérváron az ezredfordulón két szezont játékosként lehúzó Csirke Ferenc a derbi előtt meg is jegyezte, az elmúlt hónapokban az Albánál gyengébb együtteseket fogadtak.

Ezzel együtt is hitt a sikerben, miként a látogatók trénere is. Edwards első duplája még lecsorgott a gyűrűről, a második már célba talált, Nelson gyorsan egalizált. Supola és Budimir pontjaival 8-5-re ellépett a PVSK, sőt, Sejific kosarával még inkább. Keller Ákos hozta közelebb a fehérváriakat, aztán leült pihenni, helyén Farr kapott szerepet az ötödik percben, azonnal gólpasszt adott Shepardnak.

Fotó: Horog László

Forgatta csapatát Dzunic, hiszen Markovic, Burgess, irányítóban pedig Tóth P. érkezett, igaz, pontokat nem ők szereztek, hanem Farr, 18-17-re feljött az Alba, majd megint a hazaiak kaptak erőre, az első negyedet három ponttal nyerték a déliek, 22-19.

Sejific pontjaival haladt előre a mecsekaljai brigád, Markovic és Burgess helyén visszatért Taylor és Shepard, azonban Sejificet ők sem tudták megállítani, 31-21-es állásnál Dzunic időt kért. Taylor duplája, Farr hármasa célba ért (31-26), de Sejific ismét erőre kapott, cipelte a hátán a társakat, majd Supola is betalált távolról, 39-32-nél Dzunic időt kért.

Félidőben 45-37-re vezettek a házigazdák, aztán Keller Ákos pontjaival araszolt előre az Alba. Állandósult a hatpontos különbség, pörögtek a percek, de nem tudott közelebb férkőzni a Fehérvár. Aztán Lóránt két, közeli kosarával igen, 52-50-nél Csirke az azonnali időkérésben látta megoldást.  Edwards révén egyenlített a vendég, sőt, vezetést is szerzett, a harmadik negyedet követően 55-58 állt az eredményjelzőn. Burgess és Shepard zsákolt, 55-62-nél Csirke időt kért. Keller Ákos és Shepard fontos pontokat szerzett, kapkodtak a vendéglátók, öt perccel a vége előtt 57-68-nál úgy tűnt, a hazaiak elhasználták energiakészletüket.  Lóránt hármasa is a gyűrűbe hullt, Csirke megint időt kért, 57-71. Aztán Taylor két, eladott labdája után Dzunic is. A végére büntetők maradtak mindkét oldalon, az Alba hét ponttal nyert, a végén 70-77 virított a baranyai eredményjelzőn.

Csirke Ferenc: - Jól kezdtünk, ám a székesfehérváriak a harmadik negyed végére fölénk kerekedtek. Kijöttek a kilogrammok és centiméterek közötti különbségek.

Dzunic Branislav: - A nagyszünet után feljavult a védekezésünk, ennek köszönhettük a fontos győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!