Hárman a válogatottban

2018.09.24. 19:10

A fehérvári fiatalok megállták a helyüket címeres mezben

Az Alba Fehérvár három kosarasa, Filipovics Márkó, Takács Milán és Lukács Norbert is a nemzeti együttessel készült az elmúlt időszakban.

Horog László

Kecskemét, 2018. augusztus 28. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány (j) és Takács Milán a világbajnoki selejtezõre készülõ férfi kosárlabda-válogatott edzésén Kecskeméten, a Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia csarnokában 2018. augusztus 28-án. A következõ mérkõzését Hollandiában játssza a magyar csapat szeptember 14-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A 22 éves Filipovics november óta folyamatosan tagja a nemzeti együttesnek. Két vb-selejtezőn pályára is lépett a közelmúltban, Koszovó és Litvánia ellen csereként jutott szóhoz, legutóbb, a Hollandia és Olaszország elleni meccseken is ott volt a keretben.

– Tavaly ősszel hívott meg először a szövetségi kapitány, Ivkovic Stojan, azóta élvezem a bizalmát. Koszovóban egy triplát dobtam, a litvánok ellen nem szereztem pontot, a két utolsó vb-selejtezőt megelőzően, a belgrádi összecsapáson húsz perc alatt hét pontot dobtam, egy triplát is sikerült a gyűrűbe süllyesztenem. Úgy érzem, nem ment rosszul a játék. Bízom abban, hogy a folytatásban még több bizalmat kapok a szakvezetéstől. Annak külön örülök, hogy két fehérvári társam, Takács Milán és Lukács Norbert is a válogatottal készült, előbbi Belgrádban be is mutatkozott a gárdában.

Kecskemét, 2018. augusztus 28.
Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány (j) és Takács Milán a világbajnoki selejtezõre készülõ férfi kosárlabda-válogatott edzésén Kecskeméten, a Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia csarnokában 2018. augusztus 28-án. A következõ mérkõzését Hollandiában játssza a magyar csapat szeptember 14-én.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

A 18. születésnapját a szerbek elleni, idegenbeli derbi előtt egy nappal ünneplő Takács Milán elmondhatja magáról, előbb lett válogatott, mint NB I-es játékos. A tavalyi szezonban a hazai bajnokikon és a FIBA Europe Cup meccsein többször ült a kispadon, de nem kapott szerepet.

– Óriási megtiszteltetés volt, nagy örömmel töltött el, hogy lehetőséget kaptam, nagyszerű játékosok ellen debütálhattam a felnőtt válogatottban. A szerb nemzeti együttest két NBA-s és számos, Euroligában szereplő kosaras alkotta, ezért is volt hatalmas élmény, hogy pályára léphettem ellenük. A mérkőzés előtt volt bennem izgatottság, amit természetesnek gondolok, de úgy voltam vele, ha pályára kerülök, ez ne hasson negatívan a játékomra. Az izgalmat sikerült átalakítanom motivációra. Kosarat nem sikerült szereznem, pedig többször is próbálkoztam. Ezzel együtt is hihetetlenül boldog vagyok, ez a meccs olyan élményt adott, amit már senki nem vehet el tőlem. Hatalmas ajándék volt ez, a születésnapom előtt egy nappal – mondta Takács Milán, aki a szezon előtti edzőmeccseken egyre több bizalmat kapott az Alba mesterétől, Dzunic Branislavtól is.

Lukács Norbert is együtt edzett a válogatottal
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A harmadik albás, a 17 esztendős Lukács Norbert egy hetet töltött a legjobbakkal Kecskeméten.

– Nagyon meglepett az invitálás, nem gondoltam, hogy ilyen fiatalon meghívást kapok a felnőtt válogatott keretébe. Ennek természetesen nagyon örültem, szerettem volna meghálálni a bizalmat. Néhány nappal korábban tudtam meg, hogy a válogatottal készülhetek, vasárnap délután utaztam az Alföldre, hétfőn már edzésbe álltam. Klubtársammal, Takács Milánnal osztottam meg a szobámat, ami könnyebbség volt, hiszen jól ismerjük egymást az Albából. Úgy gondolom, ez a lehetőség is bizonyítja, jó úton járok a sportágamban. Az eddigi edzésmunkámmal, hozzáállásommal mindig igyekeztem bizonyítani fehérvári edzőimnek, Kecskeméten pedig a szövetségi kapitánynak – közölte Lukács Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában