Sport

2017.01.02. 19:30

A Fehérvár legújabb igazolása

Székesfehérvár - Góllal mutatkozott be új csapatában, az FKC együttesében a montenegrói beállós, Bobana Klikovac.

Horog László

A hétvégi, Békéscsaba elleni, 32-27-re megnyert derbin egyszer talált be a fehérváriak új szerzeménye, a 21 éves Bobana Klikovac. A Cetinjében született sportoló fiatal kora ellenére komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik.

- A nyáron igazoltam Montenegróból Debrecenbe, a sok játéklehetőség reményében. Podgoricán, a világ egyik legjobb csapatában csupa klasszis szerepel, ahol nekem alig jutott volna szerep, ezért a váltás mellett döntöttem. Sokat voltam parketten a DVSC-ben, 40-45 percet, ezzel nem volt gond, a klub profi, a körülmények is adottak, mégsem éreztem igazán jól magam. Decemberben jelentkezett értem a Buducnost, szívesen hazatértem volna, de a vezetők nem engedtek el.

A történet, a villámigazolás furcsasága, hogy a hajdúságiak Klikovac anyaegyesületének év végi javaslatára - fél évre kölcsönvették volna a sportolót - nemet mondtak, néhány nappal később, a magyar riválisnak viszont igent.

Bobana Klikovac számára fontos, hogy sokat legyen a pályán
Fotó: Koppán Viktor

- A Buducnost felnőtt csapata korábban nem számított rám, most viszont a felnőtt keretbe invitáltak. A magyar klubok közötti megállapodás részleteit nem ismerem, a Debrecen vezetői szóltak, hogy van egy ilyen lehetőség, én pedig igent mondtam. Nem kölcsönbe jöttem, nyárig szól a szerződésem. Döntő volt, hogy három fronton, a Magyar Kupában, az EHF-kupában és a bajnokságban is szóhoz juthatok, és fejlődhetek.

Számomra most ez a fontos. Fehérvárt most kezdem megismerni, nyugodt város, a társak kedvesek, mindenki barátságos, segítőkész. Bandelier nem idegen számomra, ráadásul Lavkót, Mendyt és Gjorgjijevskát a Buducnostból ismerem, ők már szerepeltek az anyaegyesületemben. Meccseken nem jutottam szóhoz velük, az első kerettel edzettem, a második együttesben kaptam szerepet, szintén az élvonalban. Előbb a Biseri, majd a Danilovgrad csapatában, mindkettő a Buducnost fiókcsapata.

Az első, fehérvári bajnokiján 25 percet töltött a pályán, aminek természetesen örült.

- Össze kell szoknom az új társakkal, ami időt vesz igénybe. A brazil Piedade volt a klub egyetlen beállósa, aki egyedül nem lenne képes megoldani a feladatot a szerda-szombat ritmusban.

Klikovac fiatal kora ellenére komoly rutinnal rendelkezik, az utánpótlás világversenyek állandó szereplője volt hazája válogatottjával. A két évvel ezelőtti, felnőtt Eb-n tíz percet játszott, a tavalyi, olimpiai selejtezőkön is számítottak rá, ám a Rióba utazó keretbe nem került be. A nemrég véget ért svédországi Eb-n nevezték a csoportmeccsekre, de pályára nem lépett, a kispadon ücsörgött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!