Sport

2013.01.02. 20:35

A Fehérvár Futsal csapata akár fel is juthat az NB I-be

Székesfehérvár – Ha valaki tavaly ilyenkor azt mondja, hogy a koronázó városnak a 2013/14-es szezonra akár első osztályú futsal csapata is lehet, vélhetően komolytalansággal vádolják.

Káldor András

Ám, az az igazság, hogy korántsem járunk messze a valóságtól, hiszen a tavasszal megalakult Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata az NB II Nyugati csoportjában olyannyira jól vitézkedett az őszi szezonban, valamint a tavaszi idényből előrehozott fordulóban, hogy teljesítményük alapján közel állnak álmaik megvalósításához.

Még augusztusban jelentette be a klubalapító Dávid Zsolt és Balogh Tamás menedzser – akik mellesleg a legfiatalabb klubvezetők a magyar labdarúgásban – hogy elindulnak a másodosztályú bajnokságban, egy rendkívül rutinos, és sokat látott vezetőedző, Beszédes Sándor irányításával. A 2006-ban az NB I-es kapukat döngető Bau Regia egykori mestere olyan játékosokat válogatott csapatába, akik nemcsak értik, hanem tudják is a futsal lényegét. Mérlegük imponáló, hiszen 13 mérkőzésen 11 győzelem mellett két idegenbeli vereségük van, és ezzel a tabella 2. helyén állnak, mindössze egy ponttal lemaradva a topcsapatnak számító Dunakeszi Kinizsi mögött.

Gál Daniék (balra, fehér mezben) a Videoton Baráti Kör országos tornáját is magabiztosan nyerték (Fotó: Pati-Nagy Bence)

– Nyáron azt szerették volna a klubvezetők, hogy stabilizálódjon egy csapat, amely kinőheti magát a megyei viszonyokból, az amatőr futballból. Először arról volt szó, hogy a középmezőnyben álljuk meg a helyünket, ám ez engem személy szerint nem nagyon fogott meg, mert amióta edzősködöm, mindig perspektívabb célért küzdöttem. Így aztán kértem, hogy tegyük magasabbra a lécet, és legyünk ott az első négyben. Kicsit módosultak az igények is, az idő múlásával határozott célként fogalmaztuk meg, hogy Fehérvárnak jövőre NB I-es futsal csapata is legyen. Jóleső érzés újoncként a tabellára nézni, és örülök annak, hogy ilyen sikeresen tudtuk zárni a félévet. Gőzerővel próbálunk tovább építkezni, nem lenne rossz, ha tovább tudnánk erősíteni, de ehhez az is szükséges, hogy az eddigi támogatók mellet minél többen álljanak a csapat mellé – mondta Beszédes Sándor.

A gárda az esztendőt, a bajnoki sikert megfejelve újabb diadallal zárta: elindultak a Videoton Baráti Kör Egyesület országos kispályás tornáján, amelyet imponáló játékkal megnyertek. Balogh Tamás csak az elégedettség hangján szólt a csapatról.

– A bajnokságban elfoglalt helyünk kecsegtető, érthetően mindenki fel van dobva, és plusz erővel tudunk nekifutni a januári folytatásnak. Nem gondoltuk a pontvadászat rajtjánál, hogy ilyen messzire juthatunk, és egyáltalán a feljutásért lehetünk harcban. Akkor még csak álmodtunk erről, ám most jön majd a neheze. Január 14-én elkezdjük a tavaszi szezont, két aránylag könnyebb meccsel. Ezután azonban a bajnokság három meghatározó csapatával mérkőzünk, és ezek a végelszámolás szempontjából döntőek lesznek, a további sorsunkat meghatározhatják. Hazai pályán fogadjuk a Dunakeszi, és a Külker SC csapatait, akikkel szemben amúgy is van elszámolni valónk, hiszen ettől a két együttestől szenvedtünk vereséget az első körben. Ezen kívül még utazunk a Ferencvároshoz is, és ezt a meccset szintén rangadók közé soroljuk. Szerencsére nagyon jól sült el, hogy megnyertük a VBKE tornát, amelyre sokan kilátogattak, a csapatot még többen megismerték. Igaz, hogy más kávéház öt plusz egyben, mint négy plusz egyben játszani, de a szurkolók láthatták, hogy mit tudnak ezek a fiúk. Még szeretnénk erősíteni, mert az eredeti társaságból sokan lemorzsolódtak, megsérültek. A mostani keret ragyogó szériát produkált, ám azt figyelembe kell venni, hogy még igen komoly feladatok várnak ránk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!