Sport

2017.08.11. 19:35

A Fehérvár Enthroners legsikeresebb szezonja: Lekrinszki Márk a válogatott edzésén bizonyított

SZÉKESFEHÉRVÁR A Fehérvár Enthroners amerikai futball csapat, története legsikeresebb szezonján van túl és jövőre már a legmagasabb osztályban, a HFL-ben bizonyíthat.

Szupkai Gábor

Két játékosuk pedig a magyar válogatottba is meghívót kapott, hogy megmutassa mire képes. Tóth Nándor és Lekrinszki Márk a két kiválasztott, de előbbinek sajnos le is kellett mondania magánéleti okokból a szereplést.

Viszont a védelem csapatkapitánya megkoronázhatja a szezonját.

- Örülök, hogy egy ilyen gárdába kerültem, egy kiváló családba csöppentem Fehérváron. Tényleg minden támogatást megkaptam, a lehető legjobbkor, a legjobb helyen vagyok. Csak hálás lehetek ezért a szezonért, meccsről meccsre egyre jobban összeszoktunk, és én mint a védelem csapatkapitánya elégedett vagyok a srácokkal. Viszont már az utolsó meccs óta folyton mondom nekik, ez a szezon jó volt, de ennyi. A HFL egy nagyon más kávéház. Fejben, erőben, sebességben is szintet kell lépni. Szerencsére már szeptemberben kezdjük a felkészülést. Jebrai Regan és Antonio Roane is marad a csapatnál, így egy összeszokott gárdával vághatunk neki a szezonnak.

Lekrinszki Márk (99) karizmatikus vezére az Enthroners védelmének Fotó: Molnár Artúr

- Miben kell fejlődnie a csapatnak, mi az amiben a HFL-ben való sikeres szerepléshez javulni kell?

- Amellett, hogy mindig mindenben lehetőség van az előrelépésre, leginkább a technika, az állóképesség és a szív. Mindenkinek el kell hinnie, hogy a Wolves és a Cowbells ellen is fel tudjuk venni a versenyt. Jövőre ezen a téren is még erősebbnek kell lennünk és jóval magabiztosabbnak.

- A válogatott meghívó is ennek a mentalitásnak köszönhető?

- Még Lee Hlavka idejében, 2013 körül voltam a válogatottnál, de akkor nem sikerült mérkőzést rendezni. Utána mindig volt bennem egy vívódás, hogy menjek-e ha hívtak. Aztán amikor idegenlégiósként önbizalomtól telve jöttem haza, technikailag is fejlődtem, majd azt mondták, hogy szép amit csinálok, de nem illek bele az elképzeléseikbe. Ez akkor persze nem esett jól, nem is mentem el tavaly, megköszöntem a felkeresést, de visszautasítottam. Idén ismét hívtak és megkérdeztem az Enthroners vezetőségét, hogy szeretnék-e, hogy elmenjek? Mivel a felmérő edzés pont a döntő utáni napon volt, fáradtan és besavasodva nem tudom majd a maximumot nyújtani. Végül a négy belső falember közül, akit meghívtak, a második lettem. Mondták is, hogy a szívem és lelkesedésem példaértékű, mert ritka, hogy egy döntő másnapján valaki így kihozza magából a legtöbbet.

- Jövőre Kovács Sándor lesz a védelem edzője, ez újabb lehetőség az előrelépésre.

- Nagy esély ez mindannyiunknak, a tapasztalata és tudása rengeteget fog segíteni. Az ő személye garancia a fejlődésre.

- Ez Lekrinszki Márkra, azaz önre is igaz?

- Természetesen. Ez az év volt a bemelegítés. A HFL-re egyértelműen többet szeretnék kihozni magamból és mindenkiből. A fiúknak is mindig csak annyit mondok a meccs előtt: "A csontomat, a véremet, a lelkemet odaadom értetek. Ha kell, a pályán halok meg. Nem kérek sokat tőletek, csak ugyanezt." - mondta végszóként a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!