Sport

2016.12.04. 18:58

A Fehérvár AV19 hiába volt mezőnyfölnyben, nem játszott jól

Székesfehérvár - Az EBEL 26. fordulójában a Fehérvár AV19 jégkorong csapata a kötelező győzelemben bízva fogadta a Dornbirner EC alakulatát.

Ferencz Balázs

Idén már kétszer sikerült elkalapálni a Dornbirner EC együttesét, így nem csoda, hogy egészséges önbizalommal várta a vasárnap esti hazai fellépést as Fehérvár AV19 együttese. Ráadásul a tabellán a 11. pozícióban szerénykedő Dornbirn utolsó két mérkőzését elveszítette, a fehérváriak pedig fontos győzelmeket arattak a karintiai alakulatok, a Klagenfurt és a Villach felett. Mégis, Benoit Laporte óvatosságra intette fiait a találkozó előtt.

- Úgy gondolom, sokkal jobb csapattal állunk szemben, mint ami a tabellán látszik. Megnéztem a Linz elleni mérkőzésüket, ott három gólról álltak fel és közel álltak a győzelemhez. A védelem lesz a kulcs ellenük - jelentette ki a fehérváriak vezetőedzője.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Nem is volt lagymatag az első harmad, annak ellenére, hogy nem esett gól. Nehezen tudták feltörni a dornbirni reteszt a fehérváriak, majd Hardy kapus védett nagyokat például Bodo, Sofron, vagy Maylan kísérleteinél. Valamivel több mint egy perccel a harmad vége előtt a kék-fehérek vezettek támadást, amikor késletetett kiállítást jeleztek a bírók. Az akcióból egy Schiestel-lövés után a kapu előtt halomban tömörülő osztrákok között nem lehetett látni hol a korong, a játékvezetők sípoltak, majd egy másodperccel később a ketrecben táncolt a pakk Vas közbenjárásával. A zebramezesek nem adták meg a találatot. A középső periódust a vendégek kezdték aktívabban D’Alvise és Häßle tiszta lövését is védenie kellett Rajna Miklósnak. A mérkőzés derekán egy emberelőny tehette volna veszélyesebbé a fehérvári rohamokat, de ekkor kapuralövésig sem jutottak a hazaiak.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A 30. percben a Dornbirn sziporkázott, előbb Grabher-Meyer közeli lökete csorgott le Rajnáról, majd még ugyanebben a támadásban Schmidt küldte félmagasan a kapu felé a korongot, D’Alvise belepiszkált a lövésbe, a pakk pedig a kapu jobb oldalában kötött ki, 0-1. Jobb volt ebben a harmadban a Dornbirn, Rajna remek védései és az osztrákok pontatlanságai tartották meccsben a Volánt. Harcos fehérvári alaklat jött ki a harmadik harmadra, de a lövéseket rendre hárította a Dornbirn kapusa.

Ráadásul egy újabb emberfórt puskáztak el a kék-fehérek. Sarauer a kaputól 20 centire sem talált be, Amíg a hazaiak keresték önmagukat, a Dornbirn nem kegyelmezett, az 52. percben Livingston váltotta gólra közelről a záró játékrész egyetlen osztrák fórját, 0-2. A hajrá előtt majd két percig emberelőnyben hokizhatott a Fehérvár, nem túl hatékonyan. Másfél perccel a vége előtt Laporte levitte Rajnát, hat mezőnyjátékossal támadott a Volán, eredménytelenül, a Dornbirn az összes pontot elvitte Fehérvárról, s két pontra megközelítette a 10. helyen álló kék-fehéreket.

 

Fehérvár AV19-Dornbirner EC 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Székesfehérvár, 3248 néző. Vezette: Gruber, Kimmerly.

Fehérvár: Rajna - Shiestel, Manavian, B. Orban, Maylan, Beauregard - Szirányi, Szabó D., Szabó-Pál K., Vas J., Sárpátki - Szaller, Owens, Reisz, Erdély, Bodo - Orbán A., Kóger, Sarauer, Sofron. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Dornbirn: Hardy - Magnan, Schmidt (1), D’Alvise 1, Arniel, Grabher-Meier (1) - Caruso, Connelly (1), D. Sylvester, McBride, C. Sylvester - Konradsheim, Crawford, Petrik, Livingston 1 (ee), Siddall - Macierzynski, Häußle, Achermann. Vezetőedző: Dave MacQueen.

Kiállítások: 10 ill. 16 perc. Kapuralövések: 33-29

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!