Sport

2017.01.11. 21:20

A Fehérvár AV19 ezen az estén képtelen volt bevenni Florian Hardy kapuját

Dornbirn - Nagyon jól jött volna a győzelem a Fehérvár AV19 csapatának a Dornbirn otthonában, de sajnos nem jött össze még a pontszerzés sem.

Szupkai Gábor

Három forduló maradt hátra az EBEL alapszakaszából, amelyet vasárnapig le is zavarnak a csapatok. A Fehérvár AV19 a Dornbirn ellen kezdte meg idegenben ezt az utolsó rohamot.

Sok kérdésre választ kaptunk már. A Capitals megnyerte az alapszakaszt, felsőházban van a Salzburg, a Linz és a Bolzano, valamint kis híján az Innsbruck és a Klagenfurt. Valószínűleg a Villach, Znojmo, Graz trió csatlakozik az alsóházban ragadt Fehérvár, Dornbirn, Ljubljana hármashoz. A hátralevő fordulók legfontosabb kérdése, hogy ki hány ponttal kezdi a következő szakaszt.

Emiatt volt kiemelten fontos a fehérváriak számára a Dornbirn elleni derbi, mert a Bulldogok gyenge alapszakaszt produkáltak, jelenleg is a FAV19 mögött állnak, a szezon eddigi három Fehérvár-Dornbirn csatájából kettő a Volán javára dőlt el, ugyanakkor a Raktár utcában 2-0-s vendéggyőzelemmel végződött összecsapás nagyon rossz emlék.

Ezt akarta minél gyorsabban feledtetni a szurkolókkal a Volán, hiszen sokkal aktívabban kezdte a Dornbirn elleni találkozót. Már a második perc elején Brance Orban helyzetét hárította szerencsésen Hardy. Az első öt perc egyértelműen jól alakult, egészen addig, míg egy kontra után mégis a Dornbirn talált a hálóba, D'Alvise passzát Arniel vágta a kapuba, 1-0. A harmad közepén létszámfölényben Vernace, majd Schiestel próbálkozott, de mindkét alkalommal Hardy volt a győztes. Öt az öt ellen azonban ismét Hetényinek kellett bravúrral hárítania. Újra erőre kapott a Volán, Szirányi, majd Bodo veszélyeztetett, de Schiestel és Sarauer kiállítása némileg megtörte a lendületet, ám Kóger és Erdély révén még így is volt helyzete a Fehérvárnak.

A második húsz perc két Sarauer helyzettel indult, amire, a Dornbirn góllal válaszolt, egy lecsorgó korongot Sylvester küldött Hetényi mögé, 2-0. A két gól nem szegte a volánosok kedvét, újra Sarauer, majd Bodo, végül pedig Kóger tesztelte Hardyt, aki továbbra is hibátlanul vizsgázott. Nehéz percek következtek, Sarauer neve került a jegyzőkönyvbe egy két perces kiállítás kapcsán, Vernace pedig követte őt a büntetőpadra, így közel egy percen át kettős előnyben támadhatott a Dornbirn. Ekkor még eredménytelenül, viszont egyenlő létszámnál Petrik lövése csúszott át balszerencsésen Hetényi mamutjai között, 3-0.

A záró húsz perc első részében végre előnyben támadhatott a FAV19, de a dornbirni védelem túl jól állt a lábán. Később Vas János százszázalékos ziccert hibázott, majd öt perccel a vége előtt Sofron kapott két percet, a voralbergi együttes pedig negyedik gólját is megszerezte, McBride mattolta Hetényit, 4-0. A Volán fájó vereséget szenvedett a Dornbirn otthonában.

Dornbirner EC-Fehérvár AV19 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Messestadion Dornbirn, 1930 néző,

Vezette: Berneker, Kellner (Schauer, Sparer)

Dornbirner EC: Hardy (Stroj) - Magnan (1), Schmidt, D'Alvise, Arniel 1 (1), Ban (1) - Caruso (2), Connelly (1), Sylvester 1, Mcbride 1, Macierzynski (1) - Siutz, Crawford, Petrik 1, Haussle, Livingston (1) - Haberl, Pöschmann, Konradsheim. Vezetőedző: Dave MacQueen.

Fehérvár AV19: Hetényi (Rajna) - Schiestel, Vernace, Beauregard, Sarauer, Maylan - Szirányi, Szabó D., Erdély, Vas, Bodo - Owens, Manavian, Vincze, Kóger, Sofron - Szaller, Orbán A., Orban B., Reisz, Sárpátki. Vezetőedző: Benoit Laporte. Kiállítások: 6, illetve 12 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!