Sport

2016.10.17. 11:27

A Fehérvár AV19 előzhet a Znojmo elleni hazai mérkőzésen

Székesfehérvár - A tabella élén állók elleni meccsek után közvetlen riválist fogad a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az EBEL 11. fordulójában.

Ferencz Balázs

Az eredmények szempontjából felemás hétvégén van túl a Fehérvár AV19 EBEL-ben szereplő jégkorong csapata, azonban komoly fegyverténynek számít, hogy a liga két élmenőjével szemben három pontot szerzett a kék-fehér gárda. Pénteken káprázatos győzelemt aratott

Benoit Laporte alakulata a Vienna Capitals vendégeként (4-3), majd vasárnap rendkívül szoros csatát vívott a Red Bull Salzburggal. Nem is játszott alárendelt szerepel a Fehérvár az osztrák bázisú pontvadászat legtehetősebb klubja ellen, a bajnoki cím védője úgy nyert 3-1-re az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, hogy Sofronék számos helyzetet kidolgoztak, mígnem az utolsó percben üres kapus góllal biztosította be diadalát a Salzburg.

- Nagyon keményen dolgozott a csapat, úgy gondolom, megérdemeltük volna a győzelmet - vélekedett Benoit Laporte a Salzburg elleni mérkőzést követően. - Több gólt kell lőnünk és akkor van esélyünk legyőzni ilyen nagy csapatokat is, mint a Salzburg. Nagyon boldog vagyok, úgy értem, nem is kérhetek többet, mindenki a legjobb formáját hozta és nagyon keményen dolgoztak a srácok. Két meccs három napon belül a liga első és második csapata ellen, ez nem egyszerű. Ráadásul három sorral játszottunk, van pár sérült játékosunk és néhány fiatal is szerepet kapott. Egyszóval nagyon büszke vagyok a fiúk erőfeszítéseire - mondta az edző.

Hétfőn a regenerációé volt a főszerep a fehérvári hokisoknál, hiszen ma 19.15-kor „hatpontos” találkozó vár a Volánra. A 10. helyen álló, 11 ponttal rendelkező fehérváriakat mindössze egy ponttal előzi meg az Orli Znojmo. A csehekkel idén még nem találkozott a FAV19, s a fehérváriak jó eséllyel pályáznak a győzelemre a hazai jégen. A Znojmo rendkívül rapszodikus csapat benyomását kelti idén. A Salzburgtól és a Vienna Capitalstól elszenvedett hazai vereségük kalkulálható volt, a Bolzano-t megszorongatták otthon, szétlövésben verték a dél-tiroliakat.

Nagyon sima zakót kaptak a Villachtól és a Klagenfurttól, viszont idegenben verték a Grazot, a Dornbirnt, és az Innsbruckot is. Legnagyobb sikerüket négy nappal ezelőtt a Linz ellen aratták (5-2), azonban vasárnap meglepetésre 3-2-es vereséget szenvedtek Znojmóban a sereghajtó Olimpija Ljubljanától. A FAV19 tehát kiteheti az indexet, de hogy az előzés tökéletes legyen, nem ártana többször parkolni a csehek kapuja előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!