Sport

2009.04.07. 02:29

A Dunaferr SE célja az érem a röplabdabajnokságban

Dunaújváros - A Dunaferr SE férfiröplabdázói az évek során nyertek már bajnoki címet és mindenféle színű érmet, rendre ott találhatók a magyar élmezőnyben. Miként most is...

Dunaújvárosi Hírlap

A dunaferresek nagyrészt saját nevelésű fiataljaikra építve, kevés igazolással, még kevesebb idegenlégióssal sikeresek. Most az alap- és középszakaszban a 3. helyen végeztek, és innen várják az egyenes kieséses szakaszt.

- Sok változás volt a csapatban menetközben. Távozott Szabó Gábor, Tóth Tibor, Szilvási Balázs, Németh Zoltán, Farkas László, közülük az első kettő meghatározó játékosa volt az együttesnek, Szabó volt a fazonszabász. Érkezett a 18 éves Tóth András Dágról, Puspán Balázs (MCM Kaposvár) és Bokor Elek Kecskemétről. Utóbbi jó név a sportágban, de hosszabb kihagyás után állt ismét csatasorba. A célunk a bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb 4 közé kerülés, eddig jó irányban haladunk - mondta a szakvezető, Ruffing Péter.

- Híresek voltak fiataljaikról. Mi a helyzet velük?

- Nem teljesen úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, hiszen Szabó Gábor személyében egy edző is kivált közülük, így Kelemen Istvánnak kellett pluszt vállalnia. Szerencsére jönnek a fiatalok, fejlődnek, jók az eredmények. A hatos korcsoport diákolimpiáját megnyerték, az ifik között a 2. helyen végeztünk, a jövő héten lesz a junior döntő, érmes, nyerési eséllyel. A mostani felnőtt tizenkettes keretből 9 korosztályos válogatottunk van!

- Mit vár a rájátszástól?

- Előbb április 16-17-én Szolnokon lesz a Magyar Kupa döntője. A Kecskemét az első ellenfelünk, egy meccsen minden lehetséges, nyerhetünk, jó lenne, ha az aranycsatát mi vívhatnánk. A rájátszásban a MAFC vagy a Szolnok kerül elsőként az utunkba a 4 közé jutásért, nálunk lesz a hazai pálya előnye. A négy között jöhet a Kecskemét, a hazai pálya előnye nélkül. A realitás a négy közé jutás, a fiatalok teljesítménye még hullámzó, de a Kecskemét ellen lehetünk a hullámhegy tetején is... Ha érmet nyerünk a bajnokságban vagy a Magyar Kupában, az hab a tortán.

Legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!