DOBOS BARNA A ZTE VEZETŐEDZŐJE LETt

2018.09.04. 21:00

A DPASE-t a továbbiakban Lőrincz Emil irányítja

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott kedden délelőtt a Dunaújváros PASE, amelynek témája nem a labdarúgócsapat aktuális szereplése, hanem személycserék bejelentése volt.

Gróf András

Az újvárosi együttes öt fordulót követően tizenkét megszerzett ponttal az NB III Közép csoportjának második helyén, és csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg őket a Szeged-Grosics Akadémia gárdája. A fentiek ismeretében több mint meglepetés, hogy távozik a csapattól Dobos Barna vezetőedző, aki a jövőben a másodosztályú Zalaegerszegi TE szakmai munkáját irányítja. A dunaújvárosi szakvezető a héten menesztett Nagy Tamást váltja a zalaiak kispadján.

– Az elmúlt időszakban több klubtól is kaptam ajánlatot, de ezeket rendre visszautasítottam. Most azonban érkezett egy olyan felkérés, amit elfogadtam. Az elmúlt három évet követően az újvárosi klub gazdasági helyzete tűrhetőnek mondható, míg szakmailag jó állapotban van. Ezek tudatában megpróbálok segíteni a zalaegerszegi együttesnek a céljai elérésében. A DPASE szakmai munkájának fő irányában jelentős változás nem lesz, hiszen Lőrincz Emil veszi át a stafétabotot. E semmilyen törést nem okoz majd a csapatnál, hiszen ő eddig is velünk dolgozott. Jól ismeri a játékoskeretet, hiszen több bajnoki összecsapáson is vezette az együttest. Nem szakadok el teljesen az újvárosi klubtól, hiszen továbbra is maradok DPASE Kft. ügyvezetője, hiszen ez nem összeegyeztethetetlen a zalaegerszegi feladatommal. A papírmunka nagy részét, mint eddig is Bita László technikai vezető végzi majd – ismertette a távozó szakember.

Az új vezetőedző, Lőrincz Emil már évek óta a szakmai stáb tagja, így nem ismeretlen számára a közeg. – Váratlanul ért a felkérés, de szerencsére napi szinten képben vagyok az első csapattal kapcsolatban, szinte valamennyi találkozóját láttam az együttesnek. Tisztában vagyok a játékosok képességével, itt sok újdonságra nyilván nem számíthatok. Nem gondolom, hogy bármilyen ok lenne arra, hogy gyökeresen változtassunk, mert van egy jól működő egységes gárda. Persze minden edző stílusa, edzésmódszere más, de nem hiszem, hogy különösebben változtatni kellene a dolgokon. Az utánpótlással kapcsolatban annyi lesz a változás, hogy Jávorka Andrással és Bita Lászlóval együtt hárman foglalkozunk majd az U17-es és az U19-es együttessel. Szerencsére sem a bajnoki mérkőzések, sem az edzések időpontja nem ütközik, szóval ezt is meg fogjuk oldani.

Lőrincz Emil 1965. szeptember 29-én született Budapesten. Az Építők SC és az MTK utánpótlás együttesiben ismerkedett meg a sportággal. 1984-1990. között az MTK felnőtt csapatában játszott. Ezt követően a belga Molnebeek gárdájánál töltött el öt évet. 1995-ben tért vissza az MTK-hoz, ahol játékos pályafutása befejezéséig futballozott. A magyar válogatottban 37 alkalommal lépett pályára. Edzőként dolgozott Gödöllőn, a Vasas és a Bp. Honvéd utánpótlás és tartalék együtteseinél. Ezt követően a pécsi és a zalaegerszegi felnőtt csapatnál dolgozott. 2015-ben szerződött Dunaújvárosba, itt az U17-es és az U19-es csapatok szakmai munkájáért felelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában