Sport

2009.07.11. 02:29

A csikócsapat is elkezdi a sorozatot

Székesfehérvár - Ma az első felkészülési mérkőzésén lép pályára Sóstón az FCF NB II-es csapata.

Matók János

Miután az NB II-ben szereplő Felcsút és az FC Fehérvár összeolvadt, a jog átszállt a fehérvári klubra. Így a következő bajnokságban az FC Fehérvár II szerepel a másodosztályban. 

Mondhatni egy csikócsapatot láthatnak majd a nézők, hiszen az előírások szerint az NB I-es klubok másodosztályú csapataiban csak az 1987. január 1. után született futballisták léphetnek pályára. Csak 4 kivétel van: egy kapus, és az FC Fehérvár NB I-es csapatából alkalmanként érkező három mezőnyjátékos. 

Minderről Hartyáni Gábor, az FC Fehérvár II menedzsere tájékoztatott. Kérdésünkre Hartyáni elmondta, hogy kialakult a játékoskeret, ami az alábbi: Halasi és Czirjék (kapusok), Bencze, Vaszicsku, Fejes, Szabó (Csepelről érkezett) és Sötét (védők), Kovács, Kerékgyártó (Kazincbarcika), Zimányi (Kazincbarcika), Ponczok (MTK) és Fekete (középpályások), Móri, Palkó, Olasz (Kazincbarcika) és Lelkes (támadók). 

A keret tagja még a 3 akadémista: a támadó Baracskai és Gyurcsó, valamint a középpályás Szolnoki. Az FCF II ma 11 órakor a Sóstói Stadion középső pályáján a Kaposvölgyét fogadja, ekkor dőlhet el az exvidis Megyes Dávid sorsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!