váltás

2018.07.13. 12:57

A Chelsea elküldte Contét, szabad az út Sarri előtt

A Chelsea szerződést bontott olasz vezetőedzőjével, Antonio Contéval.

Chelsea's Italian head coach Antonio Conte gestures on the touch line during the English Premier League football match between Newcastle United and Chelsea at St James' Park in Newcastle-upon-Tyne, north east England on May 13, 2018. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /

A 48 esztendős Conte két évig volt a londoni klub trénere, amely irányításával 2017-ben bajnok lett, idén pedig megnyerte az FA Kupát, viszont a Premier League legutóbbi kiírásában az ötödik helyen zárt, és csupán az Európa Liga csoportkörében indulhat.

A londoni klub szűkszavú pénteki közleményében emlékeztetett, hogy Conte irányításával a 2017-es bajnokcsapat 30 mérkőzését megnyerte, és sorozatban 13 találkozóján győzte le ellenfelét, ami klubrekord. A közleményben sok sikert kívántak az abban az idényben a Premier League legjobb edzőjének megválasztott Conte további karrierjéhez.

Régóta suttogták már

A sportsajtóban hetek óta arról írnak, hogy Conte utódja az 59 éves Maurizio Sarri lesz, aki legutóbb a Napolinál dolgozott. Az olasz gárda május 23-án bejelentette Carlo Ancelotti szerződtetését a kispadra, viszont Sarritól hivatalosan azóta sem vált meg.

Az angol média a héten beszámolt Roman Abramovics londoni és Aurelio De Laurentiis nápolyi klubelnök találkozásáról. Utóbbi ezzel kapcsolatban szerdán úgy fogalmazott, hogy Sarri ügyében közel van a megállapodás, ellenben a szigetországi sajtó információi szerint már sikerült is egyezségre jutniuk.

Az angol média úgy tudja: a távozó Conte kompenzációs összegként megkapja a londoni szerződéséből hátralévő egy évre szóló fizetését – 9 millió fontot -, amennyiben ez idő alatt nem sikerül új csapatot találnia.

Borítókép: AFP PHOTO / Lindsey PARNABY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában