Sport

2013.12.13. 10:09

A center Timkó Norbert az Alba Fehérvárban folytatja

Miután kútba esett a domonikai Eloy Vargas fehérvári játéka, az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda-csapatának a vezetői új center után néztek, akit a Barcelonában is nevelkedett, magyar Timkó Norbert személyében találtak meg.

Matók János

A bajnoki címvédő Alba Fehérvár együttesénél folytatja pályafutását Timkó Norbert.

Az MKB-Euroleasing Vasas és a Regal FC Barcelona csapataiban felnövő, spanyol junior bajnok, 4 utánpótlás EB-t is megjárt - és még mindig csak 21 éves játékos - a Vasas és az Alba közötti együttműködés keretében került Carlos Frade csapatába.

Fotó: muevetebasket.es

Norbi az elmúlt másfél szezonban a hazai másodosztály meghatározó játékosává nőtte ki magát, idén 9 mérkőzésen 13,7 pontja mellett 9,1 lepattanót és 1,1 blokkot átlagolt. A 213 centi magas center kölcsönadása 2014. nyaráig szól, s amennyiben teljesítménye megfelel Carlos Frade vezetőedző kívánalmainak, újabb egy évvel meghosszabbítják a szerződését. Amennyiben az átigazolási papírok időben elkészülnek, úgy Timkó szombaton az Alba soproni bajnoki mérkőzésén akár pályára is léphet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!