nhl

2019.05.17. 09:33

A Boston veretlenül nyerte meg a keleti döntőt

A Boston Bruins került be elsőként az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) idei nagydöntőjébe, miután csütörtökön sorozatban negyedszer is győzött a Carolina Hurricanes ellen.

A Boston ráadásul úgy vitte végbe a söprést, hogy csapatkapitánya, a 42 esztendős Zdeno Chara sérülés miatt nem lépett jégre. Az óriási termetű szlovák hátvéd ezt megelőzően megszakítás nélkül 98 playoff-mérkőzésen játszott.

A találkozót a Bruins első sora döntötte el, Patrice Bergeron kétszer, Brad Marchand és David Pastrnak pedig egyszer-egyszer volt eredményes, ez a trió nyolc ponttal (4 gól + 4 gólpassz) zárta az estét, érdekesség, hogy a párharc addig lejátszott három mérkőzésén összesen mindössze hat pontot termeltek.

Tuukka Rask, a bostoniak kapusa 24 védéssel, hibátlan teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez. A finn hálóőr a szezonbeli eddigi 17 playoff-meccsen 94,2 százalékkal véd, mérkőzésenként átlagosan mindössze 1,84 gólt kap.

A Bruins története során a 20 alkalommal indulhat harcba a Stanley Kupáért, legutóbb 2013-ban játszott nagydöntőt, akkor hat mérkőzésen alulmaradt a Chicago Blackhawksszal szemben.

Eredmény, Keleti főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:

Carolina Hurricanes-Boston Bruins 0-4

A párharc végeredménye: 4-0 a Boston javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában