Sport

2017.02.16. 16:41

A becsületük a tét - A szlovén fővárosban nyerheti vissza respektjét a Volán

Székesfehérvár - Krízishelyzetben van a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. A kék-fehérek az EBEL kvalifikációjában súlyos vereséget szenvedtek egy sorsdöntő találkozón, s ma már a becsületükért játszanak.

Ferencz Balázs

Kínos volt hallgatni a maroknyi, mindössze egy családnyi dornbirni „szurkolótábor” gólörömét szerda este. Sorozatban nyolcszor tapsikolhattak a kapu mögött, az alsóházi kvalifikáció hetedik fordulójában sorsdöntő mérkőzést bukott el a Fehérvár AV19. Élet-halál kérdése volt a pontaratás, mert a vesztes fél szinte reménytelenül messze került a playoff-tól. Ez a csapat a Volán lett végül, de nem is ez volt igazán kínos az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Kapott már ki máskor is a Volán, de ilyen gyatra, lassú, pontatlan, lélektelen játékkal talán még sohasem. Az utóbbi tíz évben biztosan nem, a lelkes és értő fehérvári hokibarátok csalódott füttykoncertje nem volt érdemtelen. Már az első perctől vert had benyomását keltette Benoit Laporte gárdája.

- Csak annyit tudok mondani, a szurkolóink nem ezt érdemlik. Nagyszerűek és nem tiszteltük meg őket, miközben egész évben támogattak bennünket. Én vagyok az edző, így nekem kell a csapat nevében is elnézést kérnem tőlük. Ez nem történhet meg még egyszer, mert ők sok áldozatot hoznak azért, hogy ott lehessenek a mérkőzéseinken. Nincsenek kifogásaink, ez teljesen elfogadhatatlan - fogalmazott a DEC elleni fiaskó után a tréner, Benoit Laporte. - A nemzeti csapatban szereplők nélkül gyakoroltunk egész héten. Az elmúlt tíz nap kemény volt számunkra, de ez nem mentség.

Kóger Dániel (kékben) küzdött,hajtott a Dornbirn ellen, de neki sem ment igazán a játék Fotó: Koppán Viktor

Az alsóházi kvalifikáció utolsó előtti helyén maradt a Volán a középszakaszban megszerzett nyolc pontjával, s most már csak a matekban bízhat, de abban sem nagyon, hiszen a képlet már jócskán többismeretlenes. Három meccs van hátra, kilenc pont a fehérváriak hátránya a még rájátszást érő második pozícióban tanyázó Znojmóval szemben. Alapkövetelmény, hogy minden meccset nyerni kell, de ez önmagában nem lesz elég. Másoknak is bukniuk kell. Ráadasul a Fehérvár pénteken 19.15 órakor az idén mumusnak számító Olimpija Ljubljana vendégeként korcsolyázik jégre.

- Már csak nagyon kevés matematikai esélyünk maradt a rájátszásra, Ljubljanában a becsületünkért játszunk. Szeretnénk, hogy szurkolóink boldogok legyenek - fogadkozott Laporte.

Szlovéniában sem játszhat Sofron István, aki szerda este kikerült az EBEL-csapat keretéből. Mint ahogy Szélig Viktor klubmenedzsertől megtudtuk, a csatár ügyéről a vezetés továbbra sem nyilatkozik bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!