Sport

2016.12.02. 19:25

NB I: Debrecenben vendégeskedik a Videoton, nyerniük kell a fehérváriaknak

Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában csakis a győzelem lehet elfogadható a Videoton FC-től. Még úgy is, hogy a Debrecen lesz az ellenfél.

Ferencz Balázs

Becsületbeli ügy - aktuális cím lehetne a Videoton FC szombat esti matinéjának, hiszen a hétközi epizód meglehetősen szomorú véget ért. Miután Budafokon kiesett a Magyar Kupából a Vidi, Henning Berg vezetőedző vállalta saját felelősségét a csapat-összeállítást illetően, míg Kovács Zoltán sportigazgató pénzbüntetéssel sújtotta a labdarúgókat. De talán ennél is súlyosabb terhet rótt a játékosok vállára a klubvezető kijentése: a kupabúcsút csakis bajnoki címmel lehet feledtetni. Ehhez pedig nyerni kell a meccseket a bajnokságban, az olyanokat pedig különösen, mint a szombaton 18 órakor kezdődőt. Még úgy is, hogy a Debreceni VSC otthonában lesz jelenése a Videotonnak. Mert a cívisvárosban nem megy igazán a piros-kék egyletnek. Sőt, a két klub örökmérlege is Loki-fölényt mutat. Az eddigi 69 egymás elleni összecsapásból a Vidi csak 25-öt nyert meg, s 14 döntetlen mellett a Debrecen 30 sikert aratott. Ugyanakkor az utóbbi öt randevún a fehérváriak örülhettek győzelemnek. A Debrecen csak vergődik a 2016-17-es pontvadászatban, hullámzó a Loki teljesítménye, s a nyolcadik helyen szerénykedik a tabellán. A Videoton ádáz versenyt vív a dobogón, a jelenleg második fehérváriak a listavezető Vasas mögött 1 ponttal vannak lemaradva, de a harmadik Ferencváros szorosan lohol a Vidi után, ugyancsak minimális a különbség a két együttes között, sőt, a negyedik Honvéd is csak két pontra van a piros-kékek mögött.

Loic Nego (balra) augusztusban pályán volt a Debrecen felett aratott 5-1-es siker alkalmával
Fotó: Koppán Viktor

Érdekesség, hogy ha nyer a Videoton szombaton, akkor bő másfél év alatt annyiszor győzi le a DVSC-t idegenben, mint ahányszor az azt megelőző 33 évben összesen. A minta adott, csak folytatni kellene az idei sormintát, augusztusban a felcsúti Pancho Arénában 5-1-re nyertek Feczesinék.

- Nagyon kiélezett a bajnokság, amelynek állása fordulóról fordulóra változik, hol mi állunk előbb, hol a Ferencváros, ráadásul a Vasas is lőtávon belül van már, de pillanatnyilag nem az foglalkoztat bennünket a legjobban, hogy akár már a mostani fordulót követően az első helyre állhatunk, hiszen nagyon hosszú még a bajnokság, sokkal inkább azon dolgozunk, hogy minél kiegyensúlyozottabb legyen a teljesítményünk - vélekedett a pontvadászat helyzetéről Pátkai Máté, a Videoton FC középpályása. - Annak, hogy idegenben miért nem tudunk olyan hatékonyan futballozni, mint hazai pályán, több összetevője is van. Úgy gondolom azonban, hogy Debrecenben minden adott ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. A legutóbbi idegenbeli mérkőzéseink során többször is előfordult, hogy nem a legideálisabb pályán kellett játszanunk, nos ettől szerintem Debrecenben nem kell tartanunk. Mindenképp nyerni szeretnénk, de biztos vagyok abban, hogy a DVSC is mindent megtesz a három pont megszerzése érdekében - mondta a vidi.hu oldalán Pátkai Máté, aki akár főszerepet is vállahat a Henning Berg rendezte, debreceni becsületbeli ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!