Elkészült a Szent István-kupa menetrendje

2019.01.21. 21:27

A Bayern és a Real is Fehérváron pattogtat

Január végén bombaerős nemzetközi mezőnnyel rajtol el az U16-os korosztály számára kiírt fiú-kosárlabdatorna.

Horog László

A szlovén Luka Doncic (balra) Molnár Tamás fő szervezővel

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Négy napon át, január 31-től február 3-ig küzdenek az együttesek az Alba Regia Sportcsarnokban megrendezésre kerülő Szent István U16-os kosárlabdakupán. Ahogy a korábbi esztendők során, ezúttal is nyolc brigád viaskodik a trófeáért. A hetedszer megrendezésre kerülő eseményen az A jelű négyesben a spanyol Real Madrid, a német Bayern München, az olasz Virtus Bologna és az Alba Fehérvár megy ölre, míg a B csoportban az olasz Stellazzurra Roma, a román U-BT Cluj Napoca, a szerb Beograd Selection és a korosztályos magyar válogatott lép pályára.

Ötször a királyi klub, a Real Madrid győzött, egyszer pedig a Partizan Beograd (a szerbek a második tornán nagy csatában múlták felül a hispánokat). Azóta csak a madridiak diadalmaskodtak, két éve a rómaiak, tavaly a szerb Mega Vizura ellen. Az elmúlt két rendezvényen összejött az El Clásico, lévén pályára lépett a Barcelona is – a katalánok ezúttal nem teszik tiszteletüket Fehérváron. Ellenben bemutatkozik a tornán a Bologna, a Kolozsvár csapata mellett Belg­rád válogatottja.

A szlovén Luka Doncic (balra) Molnár Tamás fő szervezővel
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Az első nap küzdelmei január 31-én, csütörtökön 12 órakor kezdődnek, U16-os válogatottunk a kolozsváriakkal mérkőzik, az Alba Fehérvár 14.15-kor találkozik a Bayern Münchennel. A Stellazzurra Roma és a KK Mladost Zemun 16.30-kor, a Real és a Bologna 18.45-kor csap össze.

– Ismét sikerült jó mezőnyt összehozni – mondta a fő szervező, Molnár Tamás. – Az utóbbi években felbukkantak itt olyan kosarasok, akik pár évvel később nemzetközi klasszisok lettek. A szlovén Luka Doncic kétszer lett a torna legjobbja, tavaly Európa-bajnoki címre vezette hazája felnőttválogatottját a Real Madrid játékosaként, immár a Dallas sztárja. De itt tűnt fel a montenegrói Dino Radonjic és a horvát Roko Prkacin is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában