Sport

2017.07.08. 11:35

A bajnokok és egészséges sportemberek - Eredményes a kosaras utánpótlás

KOSÁRLABDA Eredményes évet zárt a kosaras utánpótlás, a szorosan együttműködő Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Akadémia. A létszám tovább nőtt az elmúlt időszakban.

Horog László

A DKKA ügyvezető igazgatója, az egykori irányító, Matus Gábor elégedetten szemlélte az elmúlt két hétben a francia és litván szakember által tartott tréningeket a nyári táborban. A külföldi szakvezetőktől nemcsak a kiemelt csoport sportolói, hanem a fehérvári edzők is tanultak.

- Úgy gondolom, eredményes szezont zártunk a közelmúltban. Több mint hatszáz gyerek kosárlabdázik nálunk, az eredmények javultak, U16-os fiúcsapatunk Peresztegi Nagy Ákos irányításával bajnok lett, Hegedűs Péter serdülő fiúcsapata bronzérmes Hódmezővásárhelyen - nem sok hiányzott számukra a fináléhoz -, a Nagy Sándor vezette tinilányok is országos döntőbe kerültek. A hab a tortát természetesen a felnőtt férfiak bajnoki aranyérme volt, amit azért említek, mert az utánpótlást és a nagycsapatot érdemes összekapcsolni, ugyanis a célunk az, hogy a bajnoki aranyat szerző Alba Fehérvárban minél többen bemutatkozzanak.

Addig is fontosnak tartják, hogy a fiúk és a lányok nemzetközi összecsapásokon edződjenek, az utóbbi években EYBL-tornákat szerveztek, ahol a térség klubcsapatai vettek részt, illetve külföldön is megmutathatták tudásukat az akadémia korosztályos együttesei.

Matus Gábor szerint mindenki rengeteget tanult a külföldi edzőktől
Fotó: a szerző

- Évek óta igyekszünk megvalósítani, hogy csapataink ne csak a hazai bajnokságban, hanem más nemzetek képviselői ellen is szerezzenek tapasztalatot, ezért ha meghívást kapunk, igyekszünk megteremteni az utazáshoz szükséges összeget. Szeretnénk a legjobban felkészíteni a nálunk sportoló nebulókat, pontosan tudjuk, nem lesz mindenki az Alba Fehérvár meghatározó játékosa, de arra mindenkinek megvan az esélye, hogy egészséges, sportot szerető emberré váljon. A nyári szünet kezdetén napközis és bentlakásos táborokat szerveztünk, ahol 250-300 gyereket mozgattunk meg.

A kiemelt csoporttal külföldi trénerek foglalkoztak, 10 lány és 20 fiú látogatta a francia Donnard és a litván Marcinkievicius edzéseit. Mindkét szakember egy hetet töltött nálunk, nemcsak a gyerekek fejlődtek, hanem az edzőink is. Minden edzésről videofelvételek készültek, amiket részletesen kielemeztünk, az összes szakvezetőnk rendelkezésére bocsátjuk. Szeretnénk magasabb szintre emelni a nálunk folyó munkát, amiben nemcsak a trénerek, hanem a gyerekek és a szülők is partnerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!