Sport

2017.04.13. 09:37

A sárosdi és fehérvári sportolók, tíz aranyérmet hoztak a kempo világbajnokságról

Sárosd, Székesfehérvár – Eredményesen szerepeltek megyei versenyzőink a portugáliai Caldas Da Rainha-ban megrendezett nagyszabású harcművészeti világbajnokságon. Mérlegük: 10 arany-, 8 ezüst- és 6 bronzérem.

V. Varga József

A magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetségben már több éve működik egy kiválasztási rendszer, amelynek keretében az egész éves teljesítményük alapján a legjobb kempósok a szövetség válogatottjába kerülhetnek. A szövetség a válogatottat minden évben egy nagy világversenyre utaztatja és versenyezteti. Idén a Sárosdi Kempo Sportegyesületet Koncz Emese, Tóth Ádám, Tóth Daniella és Törzsök Petra, a Székesfehérvári Kempo Sportegyesületet pedig Jakus Roland, Koza Márk és Tombácz Tamás képviselte a portugáliai Caldas Da Rainha-ban megrendezett nagyszabású WAC harcművészeti világbajnokságon.

A világverseny a harcművészetek igazi ünnepe, hiszen több tucat országból érkeznek a versenyzők, hogy a különféle szabályrendszerekben mérethessék meg magukat – mondta el lapunknak Koncz Gábor edző.

Sárosdi Kempo SE: Koncz Gábor (b), Tóth Ádám, Törzsök Petra, Koncz Emese, Tóth Daniella, Polgár Tamás Fotó: Az egyesület

Mestereik büszkék a versenyzőikre, hiszen rengeteg munkát tettek a felkészülésbe, és az egész évben való versenyszereplésükbe, aminek a jutalma volt ez a lehetőség. A világbajnokságon való szereplés azért is volt nagy próbatétel számukra, mert a harcosok több technikai és küzdelmi számban léptek tatamira, ringbe vagy ketrecbe. A háromnapos viadalon volt, hogy éjfélkor, vagy még később kellett bizonyítaniuk.

A különböző versenykategóriák eredményei, Sárosdi Kempo SE:

Tóth Daniella (nagylóki szakosztály): 1. formagyakorlat, gi földharc, no gi földharc, light contact, 2. rumble sparring, önvédelem. Felkészítő edzői: Koncz Gábor, Koncz Viktória, Kordás István, Polgár Attila.

Tóth Ádám: 1. MMA, no gi földharc, 2. knock down, gi földharc. Edzői: Kiliti Ferenc, Kiliti Tamás, Koncz Gábor, Kordás István.

Törzsök Petra: 1. no gi földharc, 2. low kick, 3. semi contact, light contact. Edzői: Koncz Gábor, Kordás István, Polgár Tamás.

Koncz Emese: 1. gi földharc, 3. semi contact, light contact, 4. önvédelem. Edzői: Koncz Gábor, Kordás István, Tóth Ádám.

Székesfehérvári Kempo SE: Jakus Roland (b), Polgár Tamás, Tombácz Tamás, Koza Márk Fotó: Az egyesület

Székesfehérvári Kempo SE:

Koza Márk: 1. gi földharc, 2. önvédelem, no gi földharc, 3. rumble sparring. Edzői: Polgár Tamás, Romanek Bence.

Tombácz Tamás: 1. gi földharc, 2. önvédelem, 3. stop semi contact. Edzői: Gáncs Ferenc, Polgár Tamás, Szűcs Zsolt.

Jakus Roland: az első mérkőzésén knock down kategóriában megsérült, így a további küzdelmeket nem tudta folytatni. Edzői: Gáncs Ferenc, Polgár Tamás, Szűcs Zsolt.

Kempósaink eredményes szereplést tudhatnak a magukénak, hiszen szinte minden számban sikerült a dobogó valamelyik fokára felállniuk. De ez elmondható a teljes magyar válogatottról, rengeteg éremmel és helyezéssel, méltón képviselték hazájukat.

A világbajnokság zárultával nem pihennek se a sárosdi, se a fehérvári versenyzők, folytatódnak az edzések Abán, Nagylókon, Sárbogárdon, Sárosdon, Seregélyesen, Szabadegyházán, valamint Székesfehérváron, a Tobak utcai edzőteremben. A harcosok gőzerővel készülnek az április 22-én megrendezésre kerülő ifjúsági, junior, felnőtt és szenior országos zen bu kan kempo bajnokságra, amelynek ezúttal Székesfehérváron, a Köfém Sportcsarnok ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!