Sport

2017.04.17. 16:50

A Királysakk végzett a legjobb helyen

A 11., záró fordulót rendezték az NB II-as sakk csapatbajnokság Asztalos csoportjában, ahol három Fejér megyei együttes is érdekelt volt.

Ferencz Balázs

A tizenegyedik fordulóval ért véget a 2016-2017. évi nemzeti sakk csapatbajnokság. Az NB II Asztalos csoportban a Fehérvár SE a tabella első helyén álló, négy nemzetközi címviselővel felálló Balatonfüred csapatát fogadta, és nem tudta meglepetéssel zárni a bajnokságot, érvényesült a papírforma.

Fehérvár SE-Balatonfüredi SC 3,5-8,5.

A fehérvári csapatból győzött: Szabó Kristóf. Döntetlent ért el: Pribék László, Papagorasz Takisz, Csire Bence, Kadlicskó József, Fellegi Tibor. A Fehérvár SE 57 pontot szerzett az NB II-es bajnokságban, és a 8. helyen zárt.

A dunaújvárosi Királysakk SE csapata Decsen vendégszerepelt és a pontvadászat zárásaként vereséget szenvedett a jobb erőkből álló hazai stratégák ellen.

Decs 1990 II-Királysakk SE 7,5-4,5. Győzött: Katona Ferenc, Samu József. Döntetlent ért el: Jánoshalmi Attila, ifj. Katona Ferenc, Csernyiczky László, Mezei Szilárd.

A Királysakk SE legjobb megyei együttesként az ötödik helyen fejezte be az NB II-es bajnokságot, 66 ponttal.

A Sárosd csapata az utolsó fordulóban biztosította be a bentmaradást, így jövőre is az NB II-ben szerepelhet. Kiesési rangadón fogadta a Marcali csapatát és győzött. Sárosdi SE-Marcali VSZSE 7,5-4,5. Győzött: ifj Mohácsi András, Sztupa Ferenc, Kozák Tibor, Parrag Sándor, Ocztos Dominik, Kratzmajer Ákos. Döntetlent ért el: Horváth József, Csordás Péter, Lippai György. A sárosdiak a táblázat tizedik helyén végeztek 53 ponttal.

A bajnokságot a Balatonfüredi SC csapata nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!