Sport

2017.03.02. 19:40

Mayer Szabina újra tréningezik

A műtétje után négy és fél hónappal már fut és labdával tréningezik az FKC beállósa, Mayer Szabina.

Horog László

A vezetőedző, Deli Rita meggyőződéssel vallja: ha a beállós, Mayer Szabina a Gdyniában rendezett, szeptemberi EHF-kupa mérkőzésen nem szenved súlyos térdsérülést, a csapat több sikerrel rendelkezne a bajnokságban. Továbbá a nemzetközi porondon is nagyobb eséllyel élte volna túl a második csoportkört. Mayer kiválása után Daniela Piedade küzdött az ellenfelekkel a falban, néha az átlövő Claudine Mendy is felbukkant ebben a szerepkörben, majd érkezett Bojana Klikovac Debrecenből.

Mayer Szabina és Biljana Bandelier. Előbbi várja a visszatérést
Fotó: Horog László

A fehérváriak nem titkolják, nagyon várják Mayer visszatérését, aki minden bizonnyal csak a következő szezonban lesz teljes értékű harcos. A térdszalag-szakadást, a műtétet követően a gyógyulási idő döntően hat hónap, ennyit általában ki kell hagyni. Mayer Szabina négy és fél hónapja feküdt kés alá, a térdsérülések specialistája, Majzik Ernő műtötte, az orvos szerint a beavatkozás jól sikerült. A kézilabdázó tünetmentes, február közepén kezdte a futásokat, csütörtökön pedig labdával is gyakorolt. Komoly stáb segíti a visszatérését, lévén gyógytornásszal, sportpszichológussal, személyi edzővel, kineziológussal - utóbbi a légzését segíti - dolgozik Fehérváron, Veszprémben pedig a világhírű, férfi kézilabdázók erőnléti edzője vezényel speciális foglalkozásokat, heti három alkalommal. A válogatott keretbe tavaly nyáron ismét meghívott, ám a decemberi, svédországi Eb-ről lemaradó játékos nagyon várja, hogy újra játszhasson. Nem tartja kizártnak, hogy a szezon záró szakaszában, májusban néhány perc erejéig pályára lép, de teljes meccsen ősszel szerepelhet.

A társak szombaton, 17 órakor megyei rangadón lépnek pályára, a Dunaújvárost fogadják. A kék-fehérek nagyon készülnek a derbire, szeptember végén 24-20-as vereséget szenvedtek az acélvárosban. Múlt hétvégén, Érden léptek pályára és kaptak ki izgalmas meccsen, egy góllal. Az FKC legjobbja Bandelier volt, hat találattal. Elmondta, szombaton feltétlenül győzelmet vár a csapattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!