Sport

2017.02.03. 19:15

Hat ötkarikás aranyérmes

Székesfehérvár - A múlt hétvégi, Brestben elért döntetlen után a Kuban Krasnodar látogat a Verseci útra, a meccs szombaton 17.15-kor kezdődik.

Horog László

A kupasorozat folytatódik. Szombaton, 17.15-kor igazi sztárcsapat, az orosz Kuban látogat Fehérvárra. Az első derbit az oroszok 18-8-as fél-idő után 31-26-ra nyerték, a vendégek a második félidőben jöttek egyre közelebb. Ez volt a csoport első fordulója, a folytatásban a kék-fehérek magabiztosan nyertek Lipcsében 34-21-re, átszaladtak a tartalékos németeken, majd itthon végeztek 25-25-es döntetlenre a Brest Bretagne ellen. Az első félidőben futottak a franciák után, a második félidőben átvették az irányítást, balszerencsés körülmények között vesztettek pontot. Az élet múlt vasárnap ismételte önmagát, az első játékrészben az albások domináltak és vezettek 11-7-re, fordulás után tovább növelték a különbséget, a zárás előtt tíz perccel 20-14-re vezettek, ám a hazaiak a lefújás előtti másodpercekben pontot mentettek, 21-21 lett a vége.

A franciák ellen a mérleg ötvenszázalékos, a továbbjutás a két, utolsó derbin dől el. Most hétvégén, illetve jövő vasárnap, a HC Leipzig elleni találkozón. Mivel a németek harmatos teljesítményt nyújtanak, ellenük kötelező a győzelem, ellenben a Kuban ellen bravúr kell a diadalhoz. Az ellenfélnél hat, riói bajnok lép pályára, Jevgenyij Trefilov válogatottja 22-19-re verte a franciákat. Amennyiben az albások szombaton délután egy góllal nyernek, ez esetben ki lesznek szolgáltatva az utolsó fordulóban sorra kerülő Kuban-Brest összecsapás eredményének. Ha hattal verik az oroszokat, biztosan továbbjutnak, feltéve, ha az utolsó körben a lipcseieknél jobbnak bizonyulnak. Azon a mérkőzésen a győzelem mértéke nem számít, csak a két pont. A B-csoportban jelenleg a Brest vezet 2 győzelemmel és 2 döntetlennel, vereség nélkül, 6 ponttal. A Kuban 3 sikerrel és 1 kudarccal rendelkezik (6 pont), a Fehérvár KC 1-2-1-es mérleggel (4 pont), a Leipzig 4 vereséggel, kereken 0 ponttal. A gallok gólaránya plusz 25, a Kubané plusz 13, a Fehérváré plusz 8, a szerényen teljesítő németeké drámai, mínusz 46.

A szerb-francia átlövő, Biljana Bandelier volt a csapat legeredményesebbje Krasnodarban, 8 góllal
Fotó: Molnár Artúr

- Krasnodarban az első félidőbe belealudtunk, de a másodikban nagyon jó teljesítményt nyújtott több játékosunk, ezért tudtunk faragni abból a jelentős hátrányból, amibe az első játékrészben kerültünk. Nyilván Krasnodarban nyerni nem egyszerű, nekünk sem sikerült. Azonban remélem, itthon sikerül visszavágnunk, hiszem, hogy képesek vagyunk hat góllal győzni - közölte Deli Rita, a fehérvári csapat vezetőedzője.

A gólerős balszélső, Pelczéder Orsolya is optimista.

- A saját kezünkben van a sorsunk. Nyernünk kell, hat góllal, utána már nem kell számolgatnunk. Az előny számunkra, hogy most nekik kell utazniuk, ők lesznek fáradtabbak. A szerb Kristina Liscevic, a Kuban egyik irányítójuk, a kinti meccsen nagyon jól mozgatta a társakat, azóta Magyarországra, Kisvárdára igazolt. Persze nagyon sok jó játékosuk van, ötkarikás bajnokokkal érkeznek. Viszont attól a Bresttől nagyon simán kikaptak, akiket mi majdnem kétszer is megvertünk. Mindenképpen nyerni szeretnénk.

A mérkőzés kapcsán a házigazdák jótékonysági akciót szerveznek, a leégett Kovászna megyei, komandói általános iskola javára gyűjtenek sportszereket, amiket a főbejáratnál lehet elhelyezni.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!