Sport

2017.02.04. 20:50

Balul sikerült végjáték - Hét góllal kikapott, nem jutott tovább az AFKC

Az Alba FKC a Kuban Krasnodart fogadta az EHF-kupában. Remekül kezdtek a hazaiak, ám az orosz vendégek a végjátékban jobbak voltak, 31-24-re nyertek.

Horog László

A két csapat a csoportkör első fordulójában, Krasnodarban randevúzott, akkor a házigazdák 31-26-ra nyertek. Pillanatok alatt elléptek a gyámoltalanul kezdő vendégek ellen, félidőben 18-8-ra vezettek, ám a fehérváriak huszáros hajrával végül öt gólra zárkóztak. Aztán magabiztosan nyertek 34-21-re Lipcsében, majd a csoport legerősebbjének vélt francia Bresttel kétszer végeztek döntetlenre. A matek egyszerű volt, ha a hazaiak hat góllal nyernek - valamint egy hét múlva, papírforma szerint a Lipcsét is elpáholják -, továbbjutnak. Ha kevesebbel, lázasan számolgatniuk kell a záró fordulóban.

Mayuko Ishitate (feketében) és a fehérvári lányok nagyon küzdöttek, de a hajrát nem bírták
Fotó: Molnár Artúr

Antonova góljával a vendégek szereztek villámgyorsan vezetést, Pelczéder lövését pedig védte Kalinina. Gjorgjijevska egalizált, Herr pedig fogta Marennikova lövését. Gjorgjijevska hetesével már az FKC vezetett, 2-1. Herr és Kalinina is bravúrokat mutatott be. Herr indításával Pelczéder kétszer meglépett és tovább növelte az előnyt. Ishitate ordító ziccert rontott, aztán védekezésben javított, Gjorgjevska pedig továbbra is eredményes volt, 10 perc elteltével, 5-1-nél a vendégek mestere, a vasszigoráról ismert Jevgenyij Trefilov időt kért és jól leteremtette lányait. Gorshenina talpról betalált, Mendy és Ishitate lövései nem jöttek be, de Piedade mindig jókor volt jó helyen, a hazaiak őrizték négygólos előnyüket, majd hirtelen két gólra zárkóztak az oroszok. Sőt, még közelebb jöttek (6-5), Deli Rita a félidő derekán időt kért. Irányítóban Tilinger váltotta Ishitatét. A kapufákat forgácsolták mindkét oldalon, majd Gjorgjijevska betörés után betalált, Herr pedig büntetőt fogott. Felváltva estek a gólok, Dyachenko és Bandelier is elkapta a fonalat, aztán Hajduchot és Bandeliert is kiszórták a német bírók, a kettős előnyt kihasználta a Krasnodar, a másik oldalon Mendy lőtt bravúros gólt, a félidőben 11-11 állt a táblán.

Antonova kapta el ritmust, góljaival a látogatóknál volt a kétgólos előny, a hazai lövések nem mentek be, aztán Pelczéder megtörte a csendet, Gjorgjijevska büntetőből egyenlített, Mayuko pedig vezetést szerzett, 14-13. Gjorgjijevska nem torpant meg, Hajduch is beköszönt, kisvártatva Uskovát kiállították. Rohanás következett, Gjorgjijevska hétméterest hibázott, Kalinina bravúrokkal jelentkezett, ám Mendy lövését már nem tudta hárítani, 17-14. Őrizte a háromgólos különbséget az Alba, majd Gorshenina és Zhilinskaite révén 18-17-re módosult az állás, Deli időt kért. Pelczéder látványos gólt lőtt, ezt tette Gorshenina is. Eladott labdák nyomán fordított a Kuban, Kalininában elakadtak a labdák, Ishitate egyenlített, 20-20-nál Trefilov időt kért. Két góllal elléptek az oroszok, pörögtek a percek, de nem tudtak közelebb zárkózni a vendéglátók. A vendégek domináltak, a vége előtt öt perccel, 23-26-nál Deli újra időt kért, de sajnos hiába. Küzdött, nem adta fel, de elkészült erejével a házigazda, a Kuban nyert és továbbjutott, 24-31.

Alba Fehérvár KC-HC Kuban Krasnodar (orosz) 24-31 (11-11)

Székesfehérvár, 1100 néző,

Vezette: Brodbeck, Reich (németek)

Fehérvár KC: HERR O. - Isitate 2, PIEDADE 2, Hajduch 2, BANDELIER 5, PELCZÉDER 4, csere: Sipeki (kapus), Gjorgjijevska 7 (4), Mendy 2, Tilinger, Májer, Klikovac, Lavko. Edző: Deli Rita.

Krasnodar: KALININA - Uskova, DANSHINA 7, Korolova 3 (3), ANTONOVA 4, V. Zhilinskaite 3 (2), Marennikova 1., csere: Samarskaia (kapus), GORHSENINA 3, Savinova, J. Zhilinskaite 1, Nalivko 2, Dyachenko 2, Koposova 1, SUDAKOVA 4, Rzaeva. Edző: Eugenij Trefilov.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!