Sport

2017.01.09. 22:10

Feczesin Róbert nyolc gólt szerzett az ősszel a Videoton mezében

Székesfehérvár - Feczesin szerződése idén nyáron járt volna le a Videoton FC labdarúgócsapatánál. A 30 éves, 11-szeres válogatott támadó Dél-Koreába igazolt.

Ferencz Balázs

Feczesin Róbert 1+1 éves szerződést kötött a dél-koreai élvonalban szereplő Jeonnam Dragons együttesével. A Videotonban 97 tétmérkőzést játszott, ezeken 46 gólt szerzett, 2015-ben bajnoki címet ünnepelhetett.

- Január elején már kiutaztam Dél-Koreába, hogy minden részletet tisztázzunk a vezetőkkel, és aláírjam a szerződést. Szöultól nagyjából 2 órás vonatútra van a város, tipikus ázsiai hely, de bevallom, jobb, mint amire számítottam. Tisztaság van, elegáns és modern utcák, nemzetközi éttermek és kávézók - mesélt koreai élményeiről Feczesin Róbert az F-Group-nak.

Feczesin már a Jeonnam mezében gyakorolhatja gólörömét Fotó: F-Group

- Egy toronyépületben kapok lakást, lesz autóm, a vezetőség tényleg mindent megtesz, hogy komfortosan érezhessem magam. Rajtam kívül is van légiós, brazil, horvát és egy ausztrál-horvát futballista játszik a klubban, engem a nemrég távozott macedón csatár helyére igazolt az egyesület. Meglepően profi körülményekkel találkoztam, a stadion és az edzőközpont is remekül felszerelt, az egyetlen nehézséget csak az jelentheti majd, hogy a helyiek angoltudása nem az igazi, de tolmács segít a kommunikációban.

Először a dél-koreai Jeju-si szigetén, aztán Japánban edzőtáborozunk, a bajnokság márciusban kezdődik és novemberig tart. Motivált vagyok, nagy kihívásnak tartom ezt a lehetőséget, szeretném bizonyítani, hogy külföldön is képes vagyok gólokat szerezni - mondta Feczesin.

A Jeonnam D. legutóbb az 5. lett a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!