Sport

2016.12.30. 20:40

Nem sikerült a címvédés

Székesfehérvár - Színvonalas tornával búcsúztatták az évet a XVII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál Videoton Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupán résztvevő csapatok. A döntőben a Sárépszer csapata diadalmaskodott.

Káldor András

Elérkezett a döntők napja a XVII. Masterplast Fehérvári Futballfesztiválon. Már pénteken kora reggel birtokba vették a csapatok a VOK parkettjét, abban a reményben, hogy egy csapat közülük örülhet majd a nap végén. Igencsak mozgalmas tizenegy óra várt a résztvevő együttesekre, és azokra, akik a helyszínen végig figyelemmel kísérték az eseményeket. A kieséses szakasz első csalódott gárdája a Citroen Fábián csoportban a 2. helyen végző Mobilbár-Team volt, amely a selejtezőben is jó formát mutató Imperial Wet Csíkszereda csapatától kapott ki 4-2-re. A következő találkozón pedig az első körben pontot sem vesztő Boiron Homeopatia mondott búcsút, egy simának mondható 1-4-es vereség után, melyet Főnix FQL System ellen szenvedtek el. A továbbiakban az FTK Építők megszenvedett a Pázmány Futsallal szemben, és csak egyetlen gól döntött a javukra. Majd a Masterplast az előző nap végén már gyengélkedő ELTE-BEAC gárdáját verte magabiztosan 4-0-ra, és a címvédő Karmacsi Autó együttese számára sem okozott különösebb gondot a Hanyatt SE elleni összecsapás, 5-1-es győzelemmel léptek tovább a legjobb nyolc közé. Délig az is eldőlt, hogy a csíkszeredaiak után újabb anyaországon túli csapat, a Kárpátaljáról érkező Beregvidék csapata is ott lesz a negyeddöntőben, miután a Válasz FCF-et 4-2-re legyőzték. A folytatásban a korábban is kiváló formát mutató Sárépszer Kft. 9-2-es győzelmével lépett át az előző napon biztató teljesítményt nyújtó Albán Focisulin.

A nyolcaddöntők záró akkordjaként óriási csatában a Workerline-Villanegra a rendes játékidőben 1-1-re végződő meccset követően büntetőkkel 6-5-re győzte le a második napon a Peugeot-Fábián csoportot pontveszteség nélkül nyerő Anonymust. Így ezzel kialakult a délutáni negyeddöntő mezőnye, melynek első találkozóját az Imperial Wet Csíkszereda játszotta a Masterplasttal. Nem úgy alakult az utóbbiak számára, ahogy azt előzetesen elképzelték, a csíkiak 4-1 re legyőzték a három volt válogatottat - Kuttor Attila, ifj. Horváth Gábor, Sowunmi Thomas - is felvonultató csapatot, méghozzá úgy, hogy a hajrában Sowunmi nemcsak a mezőnyben, hanem vészkapusként is helytállt. Majd a Főnix FQL System az FTK Építőkkel mérkőzött. A nagy erőket mozgósító Főnixben Spandler Csaba, Molnár Csaba, a rutinos, most Iváncsán játszó Imrik László, és a jelentős futsalos tapasztalattal bíró Vas Ádám is szerepet kapott. Molnár Csaba vezető gólja után egy erősen vitatható találattal egyenlítettek az Építők. 1-1 lett a vége, ezután maratoni hosszúságú büntető párbaj következett, amelyet utóbbiak nyertek 2-1-re. Igazi csemegének lehettek tanúi az ezt követő félórában a kilátogatók. Megismételődött a tavalyi döntő, most sokáig vezetett a Karmacsi Autó, ám a Workerline-Villanegra fordítani tudott, de Aradi Csaba a végéhez közeledve visszahozta az újvárosi reményeket. 2-2 után itt is jöhettek a büntetők, melyben a címvédő bizonyult jobbnak 8-7 arányban. Az utolsó párosításban a Sárépszer Kft. a Beregvidék ellen nyert egy kifejezetten élvezetes, izgalmas meccsen 2-0-ra.

A szervezők, folytatva a hagyományokat, idén is megrendezték a Vidi egykori legendás krónikása, Botos István emlékére kiírt mérkőzést. Az emlékkupáért a Videoton U17-es és U16-os csapata játszott egymással. Az összecsapást a tizenhetesek nyerték 6-5-re.

A közéleti gálamérkőzés ismét igencsak népszerű volt, a Fehéreknél Gimes Georgina, a Videootn FC női csapatából, Viniczai Ádám, a VBKE kapusa és edzője, Szili Csaba, a Vörösmarty iskola igazgatója, Becséri Gergely NB I-es játékvezetői asszisztens és Slett Csaba, a VBKE U7-es és U9-es csapatainak edzője, míg a Pirosaknál Slett Emese sokszoros felnőtt magyar bajnok öttusázó, Sowunmi Thomas, a Videoton U16-os csapatának edzője, Somos Zoltán sportújságíró, a Fehérvár Médiacentrum sportszerkesztőségének vezetője, Wéninger Ákos, a Videoton II NB III-as csapatának technikai vezetője, a vidi.hu szerkesztője lépett többek között pályára a 4-4-es eredménnyel záruló mérkőzésen.

A Videoton FC alapításának 75. évfordulója alkalmából a Retró Piros és a Videoton FC Retró Kék gálamérkőzésen a klub egykori, és jelenleg is aktív kiválóságai léptek a VOK parkettjára.

Az első elődöntő aztán vaskos meglepetést hozott, eldőlt ugyanis, hogy a tavalyihoz hasonlóan ebben az évben sem lesz címvédés. Az erdélyi Imperial Wet Csíkszereda csapata ellentmondást nem tűrő játékkal, hallatlanul magabiztosan 4-0-ra győzte le a Karmacsi Autó együttesét, elsőként kiharcolva a fináléba jutást. A másik párosításban az FTK Építők a Sárépszerrel csapott össze. Korán vezetéshez jutott Cseszneki Richárd góljával a Sárépszer, a félidőben pedig már 3-0-ra vezettek. A szünetet követően ugyan próbálta beérni ellenfelét az Építők, de csupán szépítésre futotta erejükből (3-1).

A 3. helyért vívott meccset büntetőrúgások után az FTK Építők nyerték a Karmacsi Autó ellen.

A fináléban Arany Tamás és Becséri Gergely bíráskodása mellett a Sárépszer Kft. és a Csíkszereda igazán küzdelmes, szoros, a végletekig kiélezett meccset játszott, melynek a végén 4-3-ra nyert a
Sárépszer együttese Vachtler Csaba hajrában lőtt szépségdíjas találatával.

A torna végeredménye:

1. Sárépszer Kft.

2. I. Wet Csíkszereda

3. FTK Építők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!