Sport

2016.12.13. 21:25

Kikapott Bolzanóban a Fehérvár

Bolzano - Két emlékezetes diadal után ahhoz a Bolzanóhoz utazott a Fehérvár AV19, amelyet ebben a szezonban még nem sikerült legyőzni.

MTI

Bátran kezdett a Volán, Frigo kiállításáig teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés.

Előnyben viszont tüzelni kezdtek a fehérvári fiúk. Manavian, Brance Orban, majd Sarauer kínálta meg Melicherciket, sajnos komolyabb eredmény nélkül. Egyenlő létszámnál aztán a hazaiak is életjelet mutattak, többször is helyzetbe került a Bolzano. A kilencedik percben Vas János, majd rögtön utána Sofron ült ki a büntetőpadra. Eleinte az olaszok nem hozták a szívbajt Hetényire, de a második kiállítás utolsó másodpercében egy védelmi kihagyás végzetesnek bizonyult. Bernard lecsorgó lövését Kearney vágta a kapuba, 1-0. Azonos létszámnál a Bolzano irányította a játékot, ám a játékrész utolsó harmadára beleerősített a Volán, aminek öt perccel az első szünet előtt eredménye is lett, és Schiestel átadását követően Sofron lőtte kötényben a korongot a hálóba, 1-1. Owenskapott két percet, újra előnyben próbálkozhatott a Bolzano, de a fehérvári védelem állta a rohamokat, sőt két és fél perccel az első szünet előtt Vas János lőtt takarásból a kék vonaltól, a korong pedig Melichercik mellett a hálóba került, így emberhátrányban szerzett vezetést a FAV19, 1-2. Szirányi kiállítása után folytatódott a fehérvári hátrány egészen a harmad végéig, de továbbra is a hazai kapu előtt zajlottak az események.

A Fehérvár AV19 Bolzanóban is parádés játékkal rukkolt elő Fotó: Koppán Viktor

A középső játékrész első perceit hátrányban játszotta a Volán a sorozatos kiállítások miatt, a hazaiak azonban csak helyzetekig jutottak, Palmieri hibázott százszázalékos helyzetet a kapu torkában a kiállítás utolsó másodperceiben. Ellenben egyenlő létszámnál már betaláltak a Rókák, igaz némi szerencsével. Bernard távoli lövése pattant meg Gander ütőjén a kapu előtt, 2-2. Viszont ez a Volán már nem ugyanaz a csapat, mint néhány hete. Sofronék újra vezetést szereztek, egy hazai kiállítás után Maylan fordult be a kapu elé és lőtt Melichercik mellett a hálóba, 2-3. Persze a Bolzano sem gyenge alakulat, ők is kihasználtk egy emberelőnyt még a középső periódusban, Erdély nézte a büntetőpadról ahogy Reid bombája megpihen Hetényi hálójában, 3-3.

A záró játékrész jobban indult a Bolzanónak, az eddig két gólban is asszisztot vállaló Bernard ezúttal a gólszerző szerepében tündökölt, 4-3. A FAV19 viszont hozta a Linz és az Innsbruck elleni formáját, és Beauregard révén négy és fél perccel a vége előtt egyenlített, 4-4.

Végeredmény:

HC Südtirol (olasz)-Fehérvár AV19 5-4 (1-2, 2-1, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után

a Fehérvár gólszerzői: Sofron (16.), Vas (18.), Maylan (30.), Beauregard (56.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!