Sport

2016.12.18. 16:28

Fa Nándor már a 10.

Székesfehérvár - Miután közvetlen riválisa, a francia Stéphane Le Diraison árbóctörést szenvedett, Fa Nándor már a 10. helyen hajózik a Vendée Globe egyszemélyes Földkerülő vitorlásversenyen.

Ferencz Balázs

Nehéz pillanatokat élt meg a Vendée Globe egyszemélyes Földkerülő vitorlásverseny 42. napján Fa Nándor, a mezőny 63 esztendős magyar skippere. Napok óta taktikus, igazi páros csatát vívott Fa Nándor és a francia Stéphane Le Diraison, azonban a fehérvári hajós vetélytársa árbóctörést szenvedett.

Fa így már a 10., azonban ez azt is jelenti, hogy teljesen egyedül kell tovább hajóznia, hiszen előtte és mögötte is csak több száz tengeri mérföldre található versenyző. Közben a Spirit of Hungary GPS-rendszere is meghibásodott, így a skippernek helyenként 40 csomós szélben kell a javítással foglalatoskodnia. Ugyanakkor nem kizárt, hogy Fa Nándornak részt kell vennie pórul járt vetélytársa mentésében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!