Sport

2016.12.04. 20:05

A Puskás Akadémia és a Csákvár is könnyedén gyűjtötte be a három pontot

Felcsút, Csákvár - A labdarúgó Merkantil Bank NB II hétvégi fordulójában könnyedén győztek a megye csapatai.

Dévai Nándor Csaba

Az elmúlt két bajnoki meccsén győzedelmeskedő Puskás Akadémia FC-hez az elmúlt két bajnokiját elveszítő, és a kieső zóna közvetlen közelében lévő Budaörs SC látogatott. Felcsúti részről a hétközi kupameccsen a Ferencvárostól elszenvedett hosszabbításos vereséget követően nem lehetett más Vincze István csapatának célja, mint hasonlóan jó játékkal ezúttal győztesen elhagyni a pályát. Ennek megfelelően lendületesen kezdett a PAFC, de a nagyon jól, szervezetten tömörülő budaörsi védelem nem engedett sok területet a hazai támadóknak.

Molnár Tibor (a kép bal szélén) rengeteg fejtörést okozott a Siófok védőinek vasárnap délután  Fotó: Koppán Viktor

A mérkőzés első ziccerét ennek ellenére a felcsútiak dolgozták ki, a 22. percben Pekár kapta meg a labdát 11 méterre a kaputól teljesen zavartalanul, azonban nem tudott az üresen tátongó kapuba lőni, egy vendég játékosról szögletre pattant a játékszer. A 27. percben góllá érett a felcsútiak fölénye. Szépen felépített támadás végén Márkvárt szöktette Pekár Lászlót, aki nem hibázott, és kilőtte a hosszú alsót. 1-0. Nem kellett sokat várni a második találatig, a 33. percben Márkvárt szöktette Lencsét, akinek a hajszálpontos centerezése után Sándor Györgynek már csak elegánsan be kellett passzolnia a labdát a kapuba. 2-0. Látható módon megroppantak a vendégek a gyorsan bekapott két góltól, ami egy újabb hazai találatban csúcsosodott ki. A 39. percben Sándor adott egy hajszálpontos húsz méteres passzt Lencsének, aki egészen a kapuig mehetett a labdával, a ziccert pedig nagyon higgadtan ki is használta. 3-0.


A fordulást követően ott folytatta a PAFC, ahol az első félidőben abbahagyta, az 54. percben Lencse tudott duplázni. 4-0. A nagy előny tudatában kicsit visszavett a tempóból a felcsúti együttes, amit ki is használtak a budaörsiek: a 64. percben Menyhárt nyargalt végig a jobb szélen, beadását pedig Sajbán Máté bólintotta a kapuba. 4-1. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt ismét a vendégek szereztek újabb gólt: szögletet követőn Kinyik Ákos bólintott a hálóba. 4-2. Az eredmény ezt követően már nem változott, régen látott jó teljesítménnyel győzedelmeskedett a Felcsút.

Hasonlóan könnyedén múlta felül a Csákvár a Siófokot, és öt nyeretlen mérkőzés után aratott ismét győzelmet. A hazaiak már a félidőben kettő nullára elhúztak, miután Paudits két büntetőt is gólra váltott. A Siófokiak mindkétszer Molnár Tibort állították meg szabálytalanul, előbb Szalai, majd a 30. percben Gál nem bírt a csákváriak fiatal támadójával.

A szünet után ismét Molnár volt az egyik főszereplő, az 52. percben elszáguldott a jobb oldalon, éles szögből leadott lövését Tajti még bravúrral kitenyerelte, de érkezett Lőrincz és három lépésről a kapu közepébe bombázott. A Csákvár ezzel öt nyeretlen mérkőzés után aratott ismét győzelmet és előrelépett a 12. helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!