Sport

2016.11.04. 16:25

Vincze István egykori csapattársa csapata ellen debütálhat

Gyula, Vác - A labdarúgó Merkantil Bank NB II 16. fordulójához érkezik vasárnap, megyénk mindkét, az osztályban érdekelt csapata 13.30-tól idegenben próbálja meg begyűjteni a pontokat.

Káldor András

Nem mondhatni, hogy eseménytelen napokat élnének meg a Puskás Akadémia FC játékosai, hiszen a klub vezetése hétfőn menesztette az eddigi vezetőedzőt, Szíjjártó Istvánt, és vele együtt befejezte a csapat mellett munkáját Bognár György szakmai vezető és Disztl Péter kapusedző is. Szíjjártót Vincze István váltotta a gárda élén, aki egyáltalán nem érkezett ismeretlen közegbe, mivel kis kitérővel az Akadémia 2007-es alapítása óta ott dolgozik, így mondhatni azt, hogy néhány öltözővel arrébb kellett költöznie. A 49 esztendős szakember utánpótlás vonalon már letette a névjegyét, egyaránt a bajnoki címig vezette a tizenhét, tizennyolc és a tizenkilenc évesek csapatait. Nem lesz könnyű dolga, mert valamiképp fel kell rázni a társaságot, amely ugyan a helyezését tekintve nem áll rosszul a pontvadászatban, de az 5. hely azért messze van a klub által kitűzött céltól, azaz az NB I-be való visszajutástól.

Hétfő óta Vincze István (világos kékben) irányítja a Puskás Akadémia FC csapatát, edzéseit   Fotó: puskasakademia.hu

Az első lépcsőfokot vasárnap tehetik meg a Szeged 2011 Grosics Akadémia ellen, és egyáltalán nem tűnik habkönnyű feladatnak, az pedig külön pikantériáját adhatja a meccsnek, hogy két egykori tatabányai futballista ül egymással szemben a kispadon, a vendéglátóknál ugyanis Klausz László irányítja a munkát. A meccseit Gyulán játszó Szeged amúgy szorosan a PAFC nyomában liheg, egy pont és egy helyezés választja el őket egymástól. Hazai mérlegük nem igazán acélos, két döntetlen, és két vereség mellett csak háromszor nyertek.

Egyik vereségüket éppen az AFC Csákvár csapatától szenvedték el, a 9. helyen álló csákváriak ezúttal a 14. Vác FC-hez látogatnak. A Fejér megyei alakulatot ugyan a nyáron sokan féltették, mivel sok változás történt a keretben, de bizonyítottak Toldi Gábor tanítványai, és amenynyiben Vácott is olyan fegyelmezett, összeszedett játékot nyújtanak, mint az elmúlt időszakban, akkor esélyük lehet a győzelemre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!