Sport

2016.11.16. 15:54

Három területen igyekszik helytállni Drávucz András

Székesfehérvár - A Drávucz Team vezetője egyszerre több vasat tart a tűzben, igazi „nyughatatlan” sportember. Drávucz András eddig is rengeteg versenyzővel foglalkozott, de akinek erről szól az élete, annál ez természetes.

Szupkai Gábor

- Az új versenyzőmet, Egyed Márknak hívják. Ez volt az első szezonja, így kezdetnek kinéztünk neki három versenyt, ahol végül négy negyedik helyet szerzett. Az első a Fittparádé volt, majd következett a Zimmerman Kupa Zalaegerszegen. Ez utóbbi Zimmermann Ferenc magyar testépítő legendáról van elnevezve, aki még 2013-ban 67 éves korában is indult Masters versenyeken. Itt Márk tehetségkutató és sport physique kategóriákban is indult, végül ott volt a magyar bajnokság, ahol szintén negyedik helyen zárt. Nem mondom, hogy nem lehetett volna jobb, de első szezonnak ez teljesen megfelel. Megtörtént élete első komoly diétája, ami nem úgy sikerült ahogy kellett volna, kicsit lehetett volna szárazabb, de majd legközelebb jobban sikerül. Most megtanulta, megtapasztalta milyen embert próbáló feladat egy ilyen szezont végigcsinálni, legközelebb már tapasztaltabb lesz. Ráadásul először ment fel így színpadra, ami sokakat nagyon megvisel, néhányan még hánynak is verseny előtt az idegeskedéstől, de ő ügyes volt.

Fotó: Solymosi Márton

 

- Mi van a másik versenyzőjével Sípos Tamással?

- Velem készül továbbra is, de ő már a jövő évre készül, most kiversenyezte magát, pihennie kell egy kicsit.

- Önnel is történt egy igen figyelemreméltó dolog. Mi is lenne ez?

- Letettem egy nemzetközi bírói vizsgát, ami nem kis szó, ennél jelenleg csak a világbírói magasabb fokozat. Tavasszal voltak a vizsgáink, képzéseink, és most a magyar bajnokságon volt az avatásunk. Én most három kategóriában bíráskodhatok, athletic physique, muscular physiqe - ami a női testépítés -, illetve a body building.

- Mit kell tudni egy ilyen vizsgán? Mit kérnek számon?

- Nem meglepő módon tökéletesen ismerni kell az anatómiát, valamint a sport történelmét. Ebből számomra egyik sem okozott nehézséget, mivel 16 éve ez a sport az életem. Tisztában kell lenni a nemzetközi szabályzatokkal, valamint a kategóriák előírásaival, azaz hol mit kell nézni, de csak abban bíráskodhatunk amiben elérjük a megfelelő eredményt. Én nem véletlenül választottam ezeket a kategóriákat, mert ezek száz százalékig objektívek. Szakmailag ezek jelentik a kihívást, ahol csak az izmoltság, az arányok, számítanak. Amiben a versenyzőim indulnak, például a sport physique, azok valahol szubjektív kategóriák, hiszen ott az egyik értékelendő dolog a kisugárzás.

- Ezek után még mik lehetnek a tervek?

- Tavasszal még bíráskodom ősszel már újra versenyezni szeretnék, a következő évben világbajnoki cím a cél és akkor elégedett lehetnék.

 

Fotó: Solymosi Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!