Sport

2016.11.22. 21:50

Fáncsy Imre a bajnok - Trónfosztás a megyei sakkozók bajnokságán

A koronázó város adott otthont a sakkozók 2016. évi Fejér megyei bajnokságának. Több kategóriában is osztottak elismeréseket.

Ferencz Balázs

A Fejér Megyei Sakkszövetség Székesfehérváron, egy városszéli szállodában rendezte meg a 2016. évi Fejér megyei egyéni sakkbajnokságot. A viadalon, amely a FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) hivatalos versenye volt, a megyében lakó, vagy megyei csapatban játszó sakkozók vehettek részt. A 7 fordulós bajnokságon összesen húsz sakkozó ült tábla mellé.

Fáncsy Imre végzett az élen Fotó: FMH-archív

A versenyt Fáncsy Imre nemzetközi mester nyerte 6,5 ponttal. Második helyen Papagorasz Takisz végzett 5,5 ponttal, a harmadik helyet a tavalyi bajnok Sarok Péter 5 ponttal szerezte meg. További díjazottak: Pais Nimród, Tvaruskó László, Kun Bálint. A legjobb női versenyző Leipold Zóra lett, a legjobb ifjúsági sakkozónak Schnéberger Manasse bizo- nyult, a legjobb szenior versenyző címét pedig Rába Rudolf nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!